Nieuws

Internationaal Operaconcert
Let op! Dit artikel is al 1547 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het eerste Internationaal Operaconcert in Tilburg

Normaal ga je naar het theater in de buurt, de Nationale Opera in Amsterdam, of zelfs naar Wenen of Milaan als je wilt genieten van de mooiste operamuziek. Op zaterdag 16 september is dat niet nodig, want dan vindt het eerste Internationaal Operaconcert Tilburg plaats in Het Cenakel.

Tijdens dit concert maken zangers en musici uit Rusland, Argentinië en Nederland hun opwachting en brengen zij op een toegankelijke manier de bekende en iets minder bekende parels uit het operarepertoire ten gehore. Stukken van onder andere Mozart, Tchaikovsky, Puccini en Verdi passeren de revue.

Freek Heuvelmans

Dit concert is een initiatief van de jonge Tilburgse operazanger Freek Heuvelmans. Hij heeft zijn conservatoriumopleiding Muziektheater gevolgd aan het Fontys conservatorium in Tilburg waar hij in 2012 afstudeerde. Sinds drie jaar krijgt hij in Portugal een klassieke privé-opleiding bij Harry Peeters en in Oostenrijk bij Maris Skuja. Hij treedt regelmatig op als gastsolist met koren en orkesten en met zijn Russische en Nederlandse pianist voerde Freek verschillende concerten uit.

Verder werkte hij met docenten, coaches en verschillende maestro’s in Portugal, Frankrijk, Oostenrijk en Italië. Vooral de twee laatste landen, waar de opera zijn oorsprong heeft, hebben op hem een grote inspirerende werking gehad.

Kennismaken met opera

Door zijn reizen heeft Freek gebouwd aan een groot internationaal netwerk. Omdat de operacultuur in Nederland voor een te kleine groep mensen toegankelijk is en daarom ook veel minder leeft onder het grote publiek, heeft hij het zich tot doel gesteld om de opera naar Nederland te halen en het brede publiek kennis te laten maken met deze prachtige kunstvorm.

Het Internationaal Operaconcert Tilburg wordt ondersteund door verschillende Tilburgse fondsen. Tilburg is een stad die veel jonge musici opleidt. Veel van hen vertrekken vervolgens naar de Randstad of naar het buitenland om daar hun carrière vorm te geven. Door het netwerk dat daar wordt opgebouwd is het mogelijk om dit niveau weer mee terug naar Tilburg te nemen. Op die manier is de cirkel rond en profiteert Tilburg optimaal van het talent dat de stad opleidt. Zo krijgt het Tilburgse publiek in brede kring op een toegankelijke manier de kans om te genieten van het prachtige repertoire, uitgevoerd door internationale topzangers.

Tickets voor het concert kun je online bestellen.

 

Internationaal Operaconcert

Reageer op dit bericht