Feestelijke opening cultureel centrum Elckerlyc

HILVARENBEEK – Op zondag 15 september opent cultureel centrum Elckerlyc officieel haar deuren. Stichting Elckerlyc, de Bibliotheek Hilvarenbeek, Pulz, de Werckwinkel en de KBO laten hun nieuwe onderkomen zien. Er zijn tal van feestelijke activiteiten voor jong en oud.

Officiële opening
Om 11.30 uur wordt cultureel centrum Elckerlyc officieel geopend door burgemeester Palmen. Ook de gedeputeerde Van Haaften zal een woordje tot de genodigden richten. Vanaf 13.00 uur staan alle deuren open en is iedereen welkom om te ervaren wat het nieuwe cultureel centrum te bieden heeft.

Literair snacken of een e-reader winnen in de Bibliotheek
In de Bibliotheek Hilvarenbeek is er voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen een literaire snack pakken uit de gedichtenautomaat. De Hilvarenbeekse voorleeskampioenen lezen voor tussen 15.00 uur en 16.00 uur. De jongsten kunnen geschminkt worden of op de foto met kikker, bekend van de prentenboeken van Max Velthuijs. Ook zijn er demonstraties van een multitouch tafel in samenwerking met Heemkundige Kring ‘Ioannes Goropius Becanus’. En om 15.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt van de kindertekeningenwedstrijd. De bibliotheek trakteert bovendien op 25% korting voor nieuwe leden en een unieke tas en gratis dvd’s lenen voor bestaande leden. Ook kunnen bezoekers nog meedingen naar een gratis e-reader of een van de andere prijzen. De prijswinnaars worden om 16.00 uur bekend gemaakt. 

Een bod plaatsen op een kunstwerk bij De Werckwinkel
Creativiteitscentrum De Werckwinckel presenteert verschillende cursussen op locatie. Cursisten exposeren eigen werk. In de grote zaal worden een aantal kunstwerken geveild die gemaakt zijn door mensen met een beperking. De opbrengst van de veiling is voor een goed doel dat door de kunstenaar zelf gekozen is.

Proefles volgen bij Pulz
Pulz, het centrum voor kunsteducatie, verzorgt open lessen en leerlingen geven diverse optredens. 

Een kijkje nemen bij de KBO
De KBO-Hilvarenbeek/Esbeek/Biest-Houtakker, belangenorganisatie voor senioren, laat de ruimtes zien die zij in Elckerlyc betrekken.

Cultureel Centrum Elckerlyc is op zondag 15 september tot 17.00 uur geopend.
 
Volg de laatste ontwikkelingen op
www.elckerlyc.nu.