Fujifilm breidt uit in gezondheidszorg én zoekt nieuwe medewerk(st)ers

Fujifilm

Fujifilm krijgt er in Tilburg een nieuwe fabriek bij. De voormalige fotorolletjesfabriek is helemaal omgebouwd en het Japanse bedrijf gaat in dit dit gebouw celkweekmedia produceren voor de biofarmaceutische industrie.

Dit zijn producten in de vorm van poeders en vloeistoffen, die een voedingsbodem vormen waarin cellen kunnen worden gekweekt. De biofarmaceutische industrie maakt hiervan gebruik om geneesmiddelen en vaccins te maken.

Bezig aan een omslag

Het van oorsprong fotografische bedrijf is wereldwijd bezig aan een omslag en breidt steeds verder uit in de gezondheidszorg. Er was behoefte om ook op het gebied van celkweekmedia uit te breiden in Europa en deze fabriek komt nu in Tilburg. Op dit moment is de opstart van de nieuwe fabriek in volle gang en eind november zal de fabriek officieel geopend worden.

Nieuwe medewerk(st)ers

Fujifilm is continu in beweging en zoekt daarom zowel voor de bestaande productiefaciliteiten als voor de nieuwe Life Science manufacturing fabriek nieuwe medewerk(st)ers. Interesse? Meer informatie is te vinden op de website van Fujifilm.

Over Fujifilm in Tilburg

FUJIFILM Manufacturing Europe B.V. is gevestigd in Tilburg en is een van de grote Fujifilm productiefaciliteiten buiten Japan. Het bedrijf heeft expertise op het gebied van productie, research en supply chain management. Fujifilm produceert in Tilburg fotopapier, offsetplaten en membranen. De nieuwe fabriek voor celkweekmedia wordt opgestart en opent in november 2021. Op het terrein in Tilburg bevindt zich een Corporate Research laboratorium en een Open Innovation Hub. Ook het Nederlandse deel van het Europese hoofdkantoor is hier gevestigd. Op dit moment zijn er ruim zeven honderd medewerkers in dienst bij Fujifilm in Tilburg.