Nieuws

hans van dongen
Let op! Dit artikel is al 641 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hans van Dongen uitgeroepen tot Stadsfotograaf van Tilburg 2020

Fotograaf Hans van Dongen mag zichzelf in 2020 Stadsfotograaf van Tilburg noemen. Vrijdag 20 december werd bekend gemaakt dat zijn foto de fotowedstrijd van Citymarketing Tilburg won. Uit de zestig inzendingen was Hans de winnaar, hij krijgt €1000,- en gaat een jaar lang foto’s van de stad maken.

Hans is de opvolger van Chris Oomes, Stadsfotograaf van Tilburg 2019. De winnaar werd gekozen door een vierkoppige jury bestaande uit afscheidnemend Stadsfotograaf Chris Oomes, Ivan Mols (Mede-directeur tilburg.com), Stefan van Aarle (Voorzitter Ondernemersfonds) en Ben Smit (Citymarketing Tilburg).

Tilburg in ontwikkeling

Je kent Hans misschien ook wel als @Hans013 op Instagram. Daar post de hobbyfotograaf al jaren prachtige rauwe straatbeelden van onder andere Tilburg. Hans won de wedstrijd met een foto van de LocHal. Hierop is een hijskraan te zien, donkere wolken en water van de fonteinen ervoor. Dit zei jurylid Stefan van Aarle:

“Het dreigende water uit de wolken lijkt te spelen met het water uit de fonteinen op het Burgemeester Stekelenburgplein. De foto brengt mooi het nieuwe Tilburgse icoon De LocHal in beeld, maar laat tevens zien dat de stad blijft bouwen aan de stad van de toekomst. In Tilburg zitten we niet stil en blijven we ontwikkelen. De gele hijskraan zorgt voor een scherp contrast tussen de grijstinten.”

Reageer op dit bericht