Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1495 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kinderfilm Tilburgse regisseuse wint grote filmprijs

De Tilburgse regisseuse Lidi Toepoel is op het kinderfilmfestival Cinekid in Amsterdam flink in de prijzen gevallen. Zij won de prijs voor Beste Film met haar korte film ‘Koeboy’. Een western over hoe je een boerderij redt in de 21e eeuw, met een vleugje mediawijsheid.

Lidi maakte deze film met haar bevlogen team Je Weet Zelf TV tijdens een 48 uur film wedstrijd. In haar team zaten onder meer de Tilburgers Nash van Rijzingen (acteur) en Dennis de Bakker (opnameleider). Ze wonnen ook prijzen voor: Beste Cinematografie, de Publieksprijs (van volwassenen én kinderen), Beste Montage, Beste Acteur en werden genomineerd voor Best Script, Beste Regie, Beste Muziek en Beste Sound Design. De film Koeboy zal nu worden ingestuurd voor de internationale competitie van korte films. Ook zijn er gesprekken met Cinecitta over de vertoning van de film.

‘Super grappige vlog-film’

De Tilburgse regisseerde de film en schreef het scenario: “Geweldig om met onze kinderfilm zo’n enorme waardering van zowel jury als publiek te krijgen. De zaal ging uit z’n dak toen ze de film zagen en er werd veel gelachen, dus de grappen in de film werken. Ik ben super trots”. De jury gaf het volgende rapport over de film: ‘Een super grappige vlog-film waarbij we stiekem hopen dat de vlogger in deze film nog veel meer video’s gaat maken. Een must-see!’

Reageer op dit bericht