Nieuws

kompaanheader
Let op! Dit artikel is al 1063 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kompaan en de Bocht start ‘Kinderen uit de Knel’

Kinderen zijn vaak de dupe als hun ouders ruzie hebben of niks meer van elkaar willen weten. Een kind houdt van allebei en wil én kan niet kiezen. Bovendien voelt een kind zich vaak schuldig. Soms is het merkbaar in gedrag of schoolresultaten dat een kind hieronder lijdt, maar kinderen kunnen het ook heel goed verstoppen omwille van de lieve vrede. Om deze kinderen en hun ouders te helpen, start Kompaan en De Bocht met Kinderen uit de Knel.

Kinderen uit de Knel is voor ouders en hun kinderen (4 – 18 jaar). De ouders leven gescheiden en er is veel strijd en onrust. Het contact tussen de ouders of tussen ouder en kind verloopt moeizaam of er is  zelfs helemaal geen contact. Kinderen hebben daar last van, soms zonder dat ouders daar erg in hebben. De schade voor kinderen kan beperkt blijven als ouders samenwerken en elkaar niet bevechten. Kinderen uit de Knel is voor  ouders die de nare gevolgen van scheiding voor hun kinderen willen beperken en daar hulp bij nodig hebben.

Altijd verbonden

Kinderen zijn onlosmakelijk met hun ouders verbonden. Bij langdurige strijd tussen de ouders wordt de ontwikkeling van het kind bedreigd, het kind heeft beide ouders nodig en wil een brug tussen hen bouwen. Kinderen reageren op heel verschillende manieren. Het ene kind gaat zijn best doen om het voor de ouders niet nog moeilijker te maken, het andere kind laat gedragsproblemen zien. Een kind kan erg verdrietig of boos zijn of geeft zichzelf de schuld van de problemen.

Het doel van Kinderen uit de Knel is de nare gevolgen van de scheiding voor de kinderen te beperken. Dit kan als ouders hun onderlinge conflicten beheersen en op ouderniveau over hun kinderen kunnen praten en afspraken kunnen maken.

Een ouder:  “Toen ik daar op dat stoeltje zat voelde ik voor het eerst wat mijn kind moet voelen. Gek wordt je van dat geschreeuw en die verwijten. Maar ook de dodelijke blikken grepen me naar de keel.” Een ouder:  “In het begin voelde ik alleen maar boosheid en haat. Maar na verloop van tijd lukte het om mijn ex te zien als vader van mijn kind en konden we afspraken maken over ons kind.”

Meer informatie: www.wijzer-scheiden.nl of Intake@kompaanendebocht.nl of 013 – 530 94 00

Reageer op dit bericht