Koningsdag in teken van Jan van Roessel Memorial

Op zaterdag 4 augustus a.s. vindt de eerste editie van de Jan van Roessel Memorial plaats. De Jan van Roessel Memorial moet een jaarlijks terugkerend evenement worden tijdens de Koningsdag van Willem II waarbij het eerste elftal de strijd aanbindt met een gerenommeerde tegenstander.
 
Willem II’er van de Eeuw
Gedurende haar nu ruim 115-jarige bestaan heeft Willem II veel grote voetballers voortgebracht. Spelers die de club kampioenschappen en bekers bezorgden, spelers die de Tricolores tot in heel Europa brachten en spelers die van Willem II de Trots van het Voetballand maakten.
 
Van Sjel de Bruyckere tot Bud Brocken en van Piet de Jong tot Sami Hyypiä, hun namen staan voor eeuwig in de analen van de club gegrift. Sommige spelers zagen we vol trots de stap maken naar de grootste competities ter wereld of zelfs de finale van het WK spelen. Andere namen kennen de meesten van ons alleen nog uit de overlevering, maar ze spreken nog altijd tot de verbeelding.  
Als er echter één speler symbool staat voor al die voetballers, dan is dat Jan van Roessel. De legendarische Tilburgse midvoor, die in 168 duels voor Willem II maar liefst 152 scoorde, werd in 1999 tot Willem II’er van de Eeuw uitgroepen.
 
Eerbetoon
Vorig jaar kwam Jan van Roessel op 86-jarige leeftijd te overlijden en nam onze club met gepaste trots afscheid van een groot voetballer en een nog grotere persoonlijkheid. Het was kort na dit afscheid dat binnen het Supporters Collectief Willem II het initiatief ontstond voor een groots eerbetoon: een standbeeld voor Jan van Roessel.
 
Voetbal is een teamsport. Jan van Roessel was nooit Willem II'er van de Eeuw geworden zonder het gebuffel van Sjel de Bruyckere, de puntgave voorzetten van Piet de Jong en de reddingen van Cees Botermans en Chris Feijt. Het standbeeld wordt dan ook een blijk van waardering aan alle grootheden die ooit het rood-wit-blauw hebben laten stralen; een monument voor onze rijke clubtraditie, samengebald in DE Willem II’er.
 
Koningsdag
De komende maanden zal het Supporters Collectief Willem II samen met club en sponsors alles uit de kast halen om dit mooie plan te verwezenlijken. Dit streven zal een hoogtepunt bereiken op de jaarlijkse Koningsdag. Op zaterdag 4 augustus 2012 vindt er in en rond het Koning Willem II Stadion een grandioos evenement plaats waar onder meer de Jan van Roessel Memorial wordt geïntroduceerd: een jaarlijks terugkerend duel tussen het eerste elftal van Willem II en een aansprekende tegenstander.
 
Maar er is meer. Voorafgaand aan deze memorialwedstrijd zal het stadion al vol zitten voor een unieke voorwedstrijd. Onze beloften zullen het dan opnemen tegen een selectie van oude bekenden uit de rijke historie van de club.
Daarnaast wordt er in en rond het stadion een groots benefietevenement georganiseerd met onder meer een Hollandse Avond in supporterscafé D’n Beitel. De komende maanden wordt er bovendien een internetveiling gehouden waar unieke items worden verkocht.
 
Website
Met de lancering van de website www.janvanroesselmemorial.nl wordt vandaag het officiële startsein gegeven voor de realisatie van het standbeeld van Jan van Roessel. De komende weken en maanden zal er via deze website en de officiële website van Willem II telkens wat meer bekend worden gemaakt over het komende spektakel tijdens de Koningsdag op 4 augustus 2012