Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3684 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kristallnacht: herdenkings- en informatieavond

Woensdag 9 november:

De AntiRacismeGroep Tilburg (ARG) organiseert in samenwerking met TAS, de Tilburgse Anarcho Sociëteit een herdenkings- en informatieavond naar aanleiding van het feit dat op die datum 73 jaar geleden in Duitsland de zogeheten Kristallnacht plaatsvond: een door de nazistaat geregisseerde uitbarsting van geweld tegen Joodse bewoners van Duitsland. 

Volgens mensen van ARG en TAS blijft het belangrijk om bij de Kristallnacht stil te staan en de betekenis ervan voor nu onder ogen te zien. Op de avond zal vooral ook stilgestaan worden bij het huidige proces van uitsluiting en onderdrukking van vluchtelingen en mensen zonder verblijfsvergunning en de overeenkomsten met de vroege fase van Jodenvervolging die – naast aanzienlijke verschillen – daarin te onderkennen zijn. Dat moge dan volgens organisatoren dienen als waarschuwing en als appel om daartegen stelling te blijven nemen.

ARG en TAS hebben daartoe een tweetal sprekers uitgenodigd.
Vanuit de basisorganisatie  DOORBRAAK zal iemand het proces toelichten van uitsluiting en vervolging, zoals vluchtelingen en geïllegaliseerden dat ondergaan. Er zal worden ingegaan op de parallellen en verschillen met gebeurtenissen als in de jaren dertig.
Daarnaast zal publiciste JOKE KAVIAAR, momenteel onder vuur van justitie vanwege haar inzet tegen het onderdrukkende vluchtelingenbeleid, een statement maken rond het thema van de avond.

Er zal gelegenheid zijn tot vragen en discussie. De toegang is vrij.

PLAATS: RUIMTE X, TELEXSTRAAT 4A, TILBURG
DATUM: WOENSDAG 9 NOVEMBER
TIJD: 19.30 UUR

Reageer op dit bericht