Nieuws

leseman car care
Let op! Dit artikel is al 1649 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Leseman Car Care is Tilburgs bedrijf van de maand mei 2017

Leseman Car Care is door gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. Het bedrijf sleept de prijs in de wacht door de sterke klant/leverancier relatie en hun betekenis voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek op 31 mei aan het bedrijf. “Een prachtig bedrijf met een innovatieve dienstverlening en inspirerend ondernemerschap”, aldus Erik de Ridder. “Echt een knappe prestatie als je bijna alle dealers uit de stad en omgeving aan je bindt en werkgelegenheid verschaft aan 90 mensen. En helemaal knap als je weet dat eigenaar Bas pas 31 jaar is!”

Poetsen is poetsen

Wat begon als een bijbaantje op zijn veertiende, groeide uit tot een innovatief bedrijf met drie vestigingen en 90 werknemers. Inmiddels is Bas 31 jaar en staat hij aan het roer van Leseman Car Care. Onlangs (24 mei j.l.) opende de nieuwe vestiging aan de Ledeboerstraat in Tilburg (Bedrijventerrein Kraaiven). “Ja, natuurlijk ben ik trots”, vertelt Bas. “Maar we doen het samen. Er is hier geen hiërarchie, we werken allemaal keihard om onze klanten een korte doorlooptijd te bieden. Dus ja, af en toe poets ik ook mee.”

Ontzorgen is het toverwoord

Wie wist dat een “simpele” formule als het ontzorgen van de klant – want welk bedrijf zegt dat niet -, kon leiden tot zo’n explosieve groei en succes. Maar het is logisch: een autobedrijf of dealer wil zich bezighouden met de verkoop, het (weer) verkoopklaar maken besteedt men liever uit. “Ons succes komt doordat wij alles uit handen nemen: van schadeherstel tot fotografie voor op de website. Daarbij garanderen we korte doorlooptijden en halen en brengen de auto’s. De klant heeft er dus geen omkijken naar.” Bas wijst op de grote parkeerplaats bomvol auto’s wachtend op of net klaar met hun renovatie. “Ja, de zaken gaan goed, vertelt hij lachend.”

Niet alleen ‘Car’ Care

Om de werkzaamheden gestroomlijnd te laten verlopen heeft Bas een team van gemotiveerde medewerkers. Leseman werkt al meerdere jaren nauw samen met gemeente / werkgeversdienstverlening en plaatst met regelmaat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze personen begeleidt hij zelf en geeft waar nodig extra aandacht. “Dat betekent ook een flexibele opstelling, iemand bijvoorbeeld een tweede kans geven. Maar daar krijg je ook weer dankbaar en gemotiveerd personeel voor terug.”

Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars kun je vinden op de website van Make It In Tilburg.

Reageer op dit bericht