De mooiste scooter- en motorroutes in de regio Tilburg

motorroute

Tilburg is een prachtige stad om te bezoeken, met veel en diverse bezienswaardigheden. Of je nu van lekker eten houdt, of van het bezoeken van museums, in Tilburg is er voor iedereen wel iets leuks te vinden. De omgeving van Tilburg is ook uniek, waardoor deze zeer geschikt is voor een scooter- of motorroute. Binnen een steenworp afstand zit je in Breda, maar je kunt er ook voor kiezen de omliggende dorpen te bezoeken. Daarnaast ligt vlak boven Tilburg het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Bijdrage van: Helmonline.nl

Rondje Tilburg langs Biest-Houtakker (38 km, scooterroute)

Deze route begint in het zuidwesten van Tilburg, in De Berkdijk. Als eerste rij je naar het zuiden, over de parklaan-Zuid door Boschkens naar Goirle. Over de Beeksedijk rij je naar Grote Voort en Driehuizen, waarna je naar Biest-Houtakker rijdt. Via de Biestsestraat rij je door Heuvelstraat naar Vinkenberg. Je rijdt nu moergestel in over de Akkerweg, waar je op de rotonde linksaf slaat de Tilburgseweg op. Je rijdt nu naar Tilburg, waar je via de wijken Koningshoeven, Jeruzalem en Armhoef rijdt. Via de Lovense Kanaaldijk rij je langs het water naar het noorden van Goirle.Via de stad rij je via Het Zand en De Reit terug naar het startpunt. Onderweg kom je veel leuke bezienswaardigheden tegen, zoals het Textiel Museum. Daarnaast kun je in Het Zand een stukje van de route af gaan om Dierenpark de Oliemeulen te bezoeken.

Zorg dat je veilig de weg op gaat met een kwalitatieve helm (bijvoorbeeld van Shark, Schuberth, Caberg, HJC of Vinz) en een motor die in goede staat verkeerd.

Brabantse natuur (120 km, motorroute)

Deze motorroute van 120 km brengt je een rondje om Tilburg heen. De route begint in Geertruidenberg, naast Raamsdonksveer, waarbij je als eerste via Keizersveer langs de Bersche Maas gaat rijden. Hier kom je ook meteen langs een oorlogsmonument. Je rijdt door tot Doeveren, waar je rechtsaf slaat en tussen Drunen en Bloemenoord door rijdt. Je komt nu door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, waarbij je door Giersbergen komt. Je vervolgt de route naar Distelberg en daarna Helvoirt. Via Gijzel en Hooghout rij je dan naar Oisterwijk. Nu rij je via De Logt richting Moergestel, waarvandaan je naar Vinkenberg rijdt. Je komt nu door Heuvelstraat en rijdt helemaal door naar Goirle. Dit stuk van de route kom je vlak langs Safaripark Beekse Bergen. Via Riel en Brakel rij je naar Alphen-Oosterwijk. Nu zet je koers naar Heikant, Raakeind en daarna Molenschot. Het laatste stuk van de route rij je vlak langs Steenoven naar Oosterhout, waarna je via Dommelbergen terug naar Geertruidenberg rijdt.

Tilburg West tot Rijen (37 km, scooterroute)

Deze scooterroute laat je het gebied ten westen van Tilburg verkennen. Je begint in het zuidwesten van Tilburg in De Berkdijk, waarna je via Zandeind naar Vijfhuizen rijdt. Via Gilze rij je door Verhoven naar Molenschot. Nu kruis je de N282, waarna je via Rijen over de Mosstraat rijdt. Via Reeshof rij je over de Gilzerbaan terug naar het startpunt in Tilburg. Je kunt ervoor kiezen om de route te verlengen door nog een stuk door Tilburg zelf heen te rijden. Zo heb je ook de keuze waar je pauze gaat houden, dit kan in één van de dorpen of in Tilburg zelf.