Museum De Pont en TextielMuseum toegevoegd aan line-up Festival Mundial

Omdat muziek, dans en kunst een fantastische combinatie is, zijn De Pont en TextielMuseum op vrijdag 27 juni onderdeel van Mundial’s festivalbeleving. Bezoekers van Festival Mundial hebben op vertoon van hun toegangsbewijs op vrijdag 27 juni gratis toegang tot De Pont en het TextielMuseum, waar verrassende Mundial optredens plaatsvinden.

Naar aanleiding van een succesvolle samenwerking met De Pont in 2013 wordt de samenwerking met musea in de stad deze editie grootser ingestoken. Voor de Mundial Art Tour haakt dit jaar ook het TextielMuseum aan. Mexicaanse singer-songwriter Carla Morrison zal op vrijdag 27 juni bij beide musea akoestische nummers ten gehore brengen. Daarnaast zullen Rahul Bhat uit India en Aly Moreiro uit Brazilië ieder bij één van de musea een mix aan culturen laten zien in de vorm van dans. Naast deze optredens is er natuurlijk alle vrijheid om de rest van de collecties van de musea te bekijken. In het TextielMuseum kun je onder andere een bezoek brengen aan de nieuwe tentoonstelling Artist Textiles. Picasso To Warhol. Waar stofontwerpen van wereldberoemde kunstenaars uit de 20e eeuw te bewonderen zijn. In De Pont kun je de zomeropstelling bekijken met onder andere, Bill Viloa, Marc Mulders en Berlinde De Bruyckere. Daarnaast tonen ze 18 werken van Baselitz en tekeningen van Arno Kramer.

De samenwerking met beide musea blijft niet beperkt tot vrijdag 27 juni. Tijdens het gehele festivalweekend kun je als bezoeker zelf kunstwerken maken. Samen met het TextielMuseum maak je van textiel een mooie hanger om je flesje water in mee te kunnen dragen. In de workshop Face-it van De Pont werk je mee aan een groot kunstwerk door een zelfportret van jezelf te tekenen. Daarnaast zullen studenten van de kunstacademie foto´s maken die opgenomen worden in de One Minute Cinema van De Pont. Op dit moment is een door Hans Aarsman samengestelde tentoonstelling van andere één-minuut-durende films in het museum te zien. Mocht je van het knopen van mooie Hanging Baskets niet genoeg hebben na Festival Mundial, dan kun je deelnemen aan de zomerworkshop Cesto Apesso bij het TextielMuseum. Deze gezellige inloopworkshop vindt deze zomer zes keer plaats. Kijk voor meer informatie op www.textielmuseum.nl