Nieuws

ondernemen
Let op! Dit artikel is al 53 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Oisterwijkse scholieren winnen titel Junior Company van het Jaar met bedrijfje Textwels

Vier leerlingen van het 2College Lyceum Durendael in Oisterwijk zijn afgelopen dinsdag verkozen tot Junior Company van het Jaar 2020 in de categorie vmbo. De scholieren wonnen deze titel met hun bedrijfje Textwels. Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die stichting Jong Ondernemen jaarlijks uitreikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren.

Textwels

Het team van Textwels, bestaande uit 14- en 15-jarige ondernemers, verkoopt een verkoelende sporthanddoek in een bidon voor tijdens het sporten. Tijdens de finale, die door het Coronavirus online plaatsvond, namen de leerlingen uit Oisterwijk het op tegen vijf andere vmbo-teams. Ze werden door een jury beoordeeld op hun gemaakte casus over marketing, videopitch en online juryinterview. De jury bestond uit ondernemer Gemma Broekhuis (Milestone), Johan Laffra (KvK) en Claudia Smits (RVO Octrooicentrum Nederland).

Programma Junior Company

Het afgelopen schooljaar deden bijna 3.000 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen mee aan het ondernemersprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar.

Dit jaar schreven zich meer dan 70 teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes werden er twaalf companies, zes in de categorie vmbo en zes in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de online finale op 16 juni.

Reageer op dit bericht