Nieuws

duurzame artikelen
Let op! Dit artikel is al 1594 dagen oud en wellicht niet meer relevant

OTTO start GOODproduct-lijn met duizenden duurzame artikelen

Webshop OTTO lanceert een nieuwe lijn met duurzame producten en voegt ruim twintig milieubewuste, duurzame en maatschappelijk verantwoorde keurmerken toe aan het assortiment. De GOODproducts zijn door verschillende organisaties gecertificeerd en variëren van kleding van duurzame katoen tot meubels van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Ook energiezuinige apparaten en volledig recyclebare artikelen behoren tot het GOODproduct-assortiment.

Meest duurzame grote webshop

Afgelopen april kwam OTTO als beste uit de bus toen duurzaamheidsvergelijker Rank a Brand de twintig grootste webshops van Nederland beoordeelde op duurzaamheid. “We zijn blij met dat we als beste zijn beoordeeld door Rank a Brand en willen ons blijven ontwikkelen als duurzame webshop”, vertelt Team Manager Shop Management en Product Marketing Petra Oude Middendorp. “OTTO heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en stimuleert de productie van diervriendelijke, duurzame en maatschappelijk verantwoorde producten. In de afgelopen tien jaar heeft OTTO de CO₂-uitstoot met een kwart weten te verminderen door milieubewust te produceren en te transporteren. De volgende stap nu is om ons assortiment met duurzame artikelen uit te breiden en bij onze klanten onder de aandacht te brengen.”

3000 duurzame producten

Ruim drieduizend artikelen in het OTTO-assortiment dragen het GOODproduct-label. Volgens Oude Middendorp geeft de webshop met GOODproduct haar klanten een duurzaam alternatief tijdens het shoppen: “Alle artikelen in ons GOODproduct-assortiment hebben minsten een van de ruim twintig duurzame keurmerken. Door het GOODproduct-label weet de klant dat zij een duurzaam product koopt en dankzij de verschillende keurmerken ziet de klant direct waarom het artikel een GOODproduct-label verdient”, legt Oude Middendorp uit.

Keurmerken in de webshop

De webshop gebruikt bijvoorbeeld FSC®-gecertificeerd hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en katoen dat in samenwerking met Cotton made in Africa wordt geproduceerd. Het Cotton made in Africa-initiatief zorgt voor de ontwikkeling van duurzame katoenbouw met hulp van lokale Afrikaanse katoenboeren die hier onderwijs en een eerlijke vergoeding voor terugkrijgen. In het assortiment van OTTO is geen plaats voor bont. Alle lederen producten zijn afkomstig van runderen, varkens, geiten en schapen waarvan de huid een bijproduct is van de levensmiddelenindustrie.

Naast de keurmerken van Cotton made in Africa en FSC® vind je in het GOODproduct-assortiment o.a. matrassen met volledig biologisch afbreekbare vezels van TENCEL®. Een percentage van de inkoopprijs van vloerkleden met het GoodWeave-keurmerk komt ten goede aan sociale programma’s voor voormalige kinderarbeiders, voor wie GoodWeave een school- of beroepsopleiding mogelijk maakt. Alle kasten met het keurmerk Der Blaue Engel zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. “Ons doel is om onze klanten in elk segment van ons assortiment een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde keuze te bieden”, vertelt Oude Middendorp.

Presentatie van de lijn

Op Duurzame Dinsdag neemt het kabinet elk jaar een koffer vol duurzame initiatieven en ideeën in ontvangst. OTTO lanceert haar GOODproduct-lijn ook op deze eerste dinsdag van september. Zo hoopt OTTO duurzaam shoppen onder de aandacht te brengen bij webshoppend Nederland. Lees meer over GOODproduct op de website.

Over OTTO

OTTO is een toonaangevende homeshopping-organisatie in fashion, living, multimedia en huishoudelijke apparatuur. OTTO is onderdeel van de wereldwijde OTTO Group. De OTTO Group is gevestigd in meer dan 20 landen, heeft wereldwijd zo’n 50.000 medewerkers en is de grootste homeshopping-organisatie wereldwijd, op Amazon.com na.

Reageer op dit bericht