Paul Cornelissen nieuwe Manager Programmering & Events Theaters Tilburg

Paul Elstak toegevoegd aan line up Back 2 the 90's

Paul Cornelissen, nieuwe Manager Programmering & Events, gaat vanaf 1 mei aantreden bij Theaters Tilburg om mede vorm te geven aan de nieuwe toekomstvisie. Paul Cornelissen heeft uitgebreide ervaring als directeur Cultureel Centrum Jan van Besouw, directeur/programmeur Theater Dakota en cultuurmakelaar in Den Haag.

Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg, licht zijn keuze toe: ”De komende jaren willen we extra stappen zetten in het bereiken van een jong en divers publiek. Zo zal er een stevige impuls aan educatie worden gegeven. We zullen samen met partners en publiek meer eigen culturele initiatieven ontwikkelen. Paul Cornelissen beschikt over een uitgebreid netwerk in de regio en in de cultuursector, en bovendien over een flinke dosis creativiteit en lef om inhoudelijk stevige stappen te zetten.”

Paul Cornelissen

Paul Cornelissen, woonachtig in Tilburg, werd geprikkeld door de beschreven toekomstvisie 17-20 van Theaters Tilburg: “Verrassen, verwennen en verontrusten: die combinatie levert volgens mij een ideale programmeringsmix op. Het publiek weet dat het op kwaliteit kan rekenen, maar ook artiesten weten dat ze gewaardeerd en uitgedaagd worden in Tilburg. Om vanuit dat gegeven ook de band te verstevigen tussen de creatieve sector en het bedrijfsleven, dat prikkelt mij dan weer.”

De ervaring van Paul Cornelissen in het onderwijs en cultuureducatie, past eveneens bij de weg die Theaters Tilburg inslaat. In samenwerking met zijn toekomstige collega’s wil hij er dan ook voor zorgen dat elke leerling in schoolverband in aanraking komt met theater. Afsluitend: “Het lijkt me kortom fantastisch om me vanuit deze prachtige schouwburg en concertzaal in te gaan zetten voor mijn eigen stad!”