Professionele EP opnemen en plek in de Popronde? Tilburger zoekt lokaal singer- songwriter talent!

muzikaal talent

Ben jij verknocht aan muziek, heb je altijd al eens op een groot podium willen staan en is jouw droom om de nieuwe Billie Eilish of Henny Vrienten te worden? Dan hebben we misschien wel iets leuks voor je! De Tilburgse muziekliefhebber Ramon van Gennip is namelijk gestart met een lokale online talentenjacht. 

De Tilburger speelt in meerdere bands en deed dit als puber al bij de Tilburgse formatie Skidrow. Door zijn vele contacten in de muziekwereld en als investeerder van het muzieklabel RUFT, wil hij lokaal zang- en schrijftalent de kans geven zich te ontwikkelen en onze muziekstad verder op de kaart te zetten.

“Ik zie Tilburg als het Liverpool van Nederland. We hebben Poppodium 013, de Rockacademie en het Conservatorium. Daarnaast heeft de regio vanuit de historie veel muzikaal talent grootgebracht. Nu wil ik graag nieuw muzikaal talent de kans geven om zich professioneel te ontwikkelen,” vertelt Ramon.

Professionele EP en plek in de Popronde

Ben of ken jij ambitieuze zangers of songwriters uit Tilburg en omgeving? Je kunt jezelf aanmelden voor de talentenjacht door een mail met een filmpje en/of opname te sturen naar ramonvangennip@gmail.com. Vertel hierin wat meer over je muziekcarrière tot nu toe, je ambities en het allerbelangrijkste: laat iets van je muziek horen.

“Ik ben op zoek naar zang- en dichttalent dat het écht vet vindt om op het podium te staan en boordevol creatieve ideeën zit. Niks is me te gek, allerlei genres kunnen interessant zijn, zolang het maar de X-factor heeft,” vertelt Ramon.

Uit de inzendingen worden door muzieklabel RUFT de beste zanger/zangeres en de beste songwriter gekozen en daar wordt een band omheen gevormd. Samen ga je een EP opnemen in de wereldberoemde Wisseloord Studio’s en ben je verzekerd van een plek in de Popronde. Muzieklabel RUFT is overigens niet zomaar een label. Het platenlabel werd eerder tweede bij de Bax Music Awards met het nummer ‘No Bombs Please’.

“Juist nu heb je de tijd om te werken aan leuke muziek. Misschien is het wel een begin van je nieuwe leven en in het slechtste geval is het een mooie mogelijkheid om lekker met muziek bezig te zijn,” roept Ramon Tilburgs muziektalent op.