Nieuws

EHBO
Let op! Dit artikel is al 783 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rode Kruis collecteert in Tilburg

Het Rode Kruis collecteert van 16 juni tot en met 22 juni in Tilburg en alle andere locaties in Midden-West Brabant. Gedurende het hele jaar houdt het lokale Rode Kruis zich onder andere bezig met mensen voorbereiden op noodsituaties, EHBO-cursussen, evenementenhulp, hulp bij rampen, opsporing van familie en humanitair oorlogsrecht.

De hulporganisatie werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften om haar belangrijke activiteiten te kunnen blijven voortzetten. Daarom zamelen zij ieder jaar tijdens de collecteweek geld in. Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte voor alle locaties naar evenementenhulpverlening.

Het Rode Kruis staat op verschillende momenten klaar om hulp te bieden of informatie te verstrekken. Zo is de hulporganisatie aanwezig op evenementen om EHBO te verlenen, zoals bij het festival van het Levenslied, de Tilburg 10 miles, fairytales, de singelloop in Breda, de draai van de kaai in Roosendaal, Intense festival in Oisterwijk. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar in de organisatie hiervan gaat veel tijd en natuurlijk ook geld zitten. Zo moeten we Rode Kruis vrijwilligers trainen, EHBO-benodigdheden inkopen en cursusmaterialen ontwikkelen.

Meer informatie

Zo’n 800 vrijwilligers gaan tijdens de collecteweek langs de deuren of staan op locatie om geld op te halen voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis in Tilburg. Je kunt het Rode Kruis steunen door een bijdrage te doen in de welbekende groene collectebus van het Rode Kruis.

Reageer op dit bericht