Nieuws

kussen
Let op! Dit artikel is al 641 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Scholten & Baijings ontwerpen kussen collectie voor by TextielMuseum

Dit jaar gaat by TextielMuseum de samenwerking aan met ontwerpersduo Scholten & Baijings. De ontwerpstijl van het duo, hun ‘Atelier-manier-van-werken’ levert unieke creaties op. Het is daarom niet vreemd dat zij gevraagd zijn om nieuwe producten voor het label te ontwerpen. De ontwerpers ontwerpen een kussen collectie.

Grid Knit

De kussens, met de naam Grid Knit, zijn niet de eerste producten die Scholten & Baijings ontwerpen voor by TextielMuseum. Momenteel bevat het label 3 producten van de ontwerpers, namelijk het ‘Life of a Tuna Fish’- tafelgoed, bestaande uit een tafelkleed en servetten en een op papier geïnspireerde tafelloper uit de ‘Paper Table’ collectie.
De minimalistische en kleurrijke signatuur van het duo komt duidelijk terug in de Grid Knit kussens. De ‘grids’ zijn opgebouwd uit meerdere kleuren, inclusief opvallende fluor details, en zijn gebreid op een zachte ondergrond. Deze gelaagdheid is kenmerkend voor Scholten & Baijings.

Scholten & Baijings

De minimalistische en kleurrijke signatuur van Scholten & Baijings is rijk aan details. Voor 1616 en voor HAY ontwierpen ze servies en glaswerk. De ontwerpstijl van het duo, hun ‘Atelier-manier-van-werken’, levert hele unieke creaties op. Het is daarom niet vreemd dat zij gevraagd zijn om nieuwe producten voor het label te ontwerpen. De unieke stijl van Scholten & Baijings past perfect binnen het label by TextielMuseum.

De kussens, verkrijgbaar in 4 kleurstellingen, zijn subtiel en toch trekken ze de aandacht door de zachte gloed die de kleuren geven. Een must-have! De Scholten & Baijings collectie is vanaf 14 oktober verkrijgbaar via de webshop en de TextielShop van het museum en internationale museum-, design- en interieurshops. Ze zijn gemaakt van 100% merinowol en hebben een ritssluiting. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 30 x 50 cm (€ 49,-) en 50 x 50 cm (€ 79,-).

Kijk voor meer informatie op de website van By Textielmuseum.

Reageer op dit bericht