Tilburgse rockband komt met nieuwe EP

Op donderdag 6 november vindt in de Cul de Sac in Tilburg de release show plaats van de nieuwe EP ‘Equilibrium’ van de alternatieve rockband Shoulders of Giants.

Met de postgrunge van Lambshade in het voorprogramma en de dromerige house van DENBROK in het naprogramma belooft het een geweldige avond te worden. De deuren gaan open om 20.00 uur. De entree is gratis en de ‘Equilibrium’ EP is verkrijgbaar voor 5 euro.

Vorig jaar november kwamen de heren met hun eerste EP, ‘Caught In The Middle’. Die release kende een overweldigende ontvangst in een overvolle Cul de Sac. De band hoopt dit succes te overtreffen met de release van Equilibrium. Drummer Koen Wijnen: “Onze muziek is best heavy, maar ook heel toegankelijk. Zowel liefhebbers van klassieke rock, zoals Led Zeppelin en dergelijke, maar ook liefhebbers van de rockmuziek van nu zullen onze muziek kunnen waarderen.”

Ambitie is het sleutelwoord bij de mannen van Shoulders of Giants. Alle vier zijn ze woonachtig in Tilburg, maar ze kijken ook over de stadsgrenzen en zelfs de landsgrenzen. Gitarist Daniël Hemmen: “We hebben veel mooie dingen meegemaakt dit jaar. Via de Rockacademie wonnen we een wedstrijd waardoor we met de band op het prestigieuze Camden Rocks festival in Londen mochten spelen. Een onvergetelijke ervaring natuurlijk, maar nu keren we terug naar ons eigen Tilburg en hopen we dat we hier zoveel mogelijk mensen enthousiast kunnen maken voor onze muziek. We blijven hard werken en we hopen dat we zo de top van de Nederlandse rock kunnen bereiken. Een nieuw buitenlands avontuur is natuurlijk ook nooit weg!”