Tilburgse start-up Scribbr boekt internationaal succes in een groeiende markt

scribbr

In 2013 schreven we over de oprichting van een nieuw Tilburgs bedrijf dat studenten helpt met afstuderen: Scribbr. Studenten kunnen hun scriptie laten nakijken door Scribbrs professionele taalredacteuren. Zo weten ze zeker dat taalfouten geen probleem meer zijn bij het inleveren van hun scriptie. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot organisatie die internationaal actief is. 

Brede interesse voor tekstcorrectie

Scribbr blijkt destijds in een groeiende markt gestapt te zijn. Ieder jaar komen er meer studenten bij die graag investeren in de extra zekerheid die Scribbr kan bieden bij het inleveren van de scriptie. Niet alleen bachelor- en masterscripties, maar ook proefschriften, wetenschappelijke artikelen, stageverslagen, essays en papers worden ingestuurd. De dienst is wel enkel gericht op (en gespecialiseerd in) academische teksten, commerciële teksten worden niet nagekeken.

Groeiend (internationaal) team

Die brede interesse heeft effect gehad: Scribbr is fors gegroeid en kijkt inmiddels scripties na in tien verschillende talen (o.a. in het Duits, Frans, Engels, Italiaans en alle Scandinavische talen). Al die scripties worden nagekeken door een team van meer dan 500 freelance taalspecialisten die verspreid over de hele wereld voor Scribbr werken. Studenten sturen vanuit alle hoeken van de wereld documenten op naar het van oorsprong Tilburgse bedrijf. Alles wordt online via het eigen platform in goede banen geleid.

Verschillende onderscheidingen

Voor de snelle ontwikkeling ontving het bedrijf al meerdere onderscheidingen. Al drie jaar op rij staat Scribbr in de FT1000, een lijst van de 1000 snelst groeiende bedrijven in Europa, opgesteld door The Financial Times. Vorig jaar won Scribbr de Oryx-prijs voor meest opvallende groei, uitgereikt door Het Financieele Dagblad. Ook Deloitte nam Scribbr al meerdere keren op in de Fast50-lijst voor snelgroeiende bedrijven.

Niet alleen nakijken

Scribbr helpt studenten niet alleen met het nakijken van hun scriptie. Studenten kunnen hun tekst ook controleren op plagiaat, zodat ze bij het inleveren van de opdracht niet (onverwacht) tegen de lamp kunnen lopen. Daarnaast staat de website vol met behulpzame artikelen over alles wat er bij het schrijven van academische teksten komt kijken. Ook kunnen bezoekers gebruik maken van de gratis APA en MLA Generator, waarmee (deels automatisch) bronvermeldingen gegenereerd kunnen worden.

Hoewel het bedrijf een aantal jaar geleden naar Amsterdam verhuisd is, is de Tilburgse roots niet verloren gegaan. Op het kantoor is er altijd voldoende Schrobbelèr op voorraad voor de vrijdagmiddagborrel!