Nieuws

Muziekids
Let op! Dit artikel is al 162 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburgse theatermakers & Muziekids zetten zich in voor kinderen in Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

Ieder kind zou gewoon kind moeten kunnen zijn, zorgeloos moeten opgroeien en niet geconfronteerd worden met zaken als pijn en angst. Helaas is dit voor de kindjes op de kinderafdeling in het ETZ in Tilburg wel het geval. Hun realiteit speelt zich af in de steriele omgeving van het ziekenhuis, tussen de witte, fantasieloze muren. Naast pijn en angst voor wat er komen gaat, speelt verveling bij de kinderen vaak ook een grote rol. 

Theatermakers Esther de Bruijn, Babette de Beer en Glenn Markesteijn besloten hier iets mee te doen. Ze sloegen de handen ineen met Stichting Muziekids, gevestigd in het ETZ in Tilburg. Ze kwamen tot de conclusie dezelfde visie te delen: theater en muziek zijn op plekken als deze hard nodig. Deze kunstvormen zijn in staat om de kinderen voor heel even een moment van verlichting te bieden, een moment van plezier en afleiding, wat ze zo erg verdienen! En zo ontstond een nieuw project: de interactieve muziektheatervoorstelling ‘Sterrenkijkers’.

Een reis om nooit te vergeten

In de voorstelling ‘Sterrenkijkers’ gaan de kinderen samen met de acteurs en muzikanten op avontuur. Ze spelen dus mee in het verhaal! De voorstelling begint met de scene dat de 9-jarige Pip onder haar ziekenhuisbed een ruimtemeisje vindt, genaamd Peer. Peer is van een vallende ster gevallen en wil weer terug naar huis. Peer heeft de hulp van Pip en de kinderen hiervoor hard nodig! Weten ze Peer weer thuis te brengen? Samen starten ze hun muzikale reis door het heelal, gestuwd door de fantasie, op zoek naar planeet Parelmoer. Als het ze lukt om Peer weer thuis te brengen, wacht hen daar een hemel vol vallende sterren, waar ieder kind een wens mag doen. Het wordt een reis om nooit te vergeten.

Crowdfunding

Om dit project te verwezenlijken zijn de makers een crowdfunding gestart. Ze hopen daarmee de voorstelling te kunnen maken en spelen in het ETZ in Tilburg, om vanuit daar verder te ontwikkelen en op nog veel meer kinderafdelingen te gaan spelen!

Want, hoe mooi zou het zijn, als deze kinderen voor even kunnen ontsnappen aan de realiteit? Dat zij via verbeelding en muziek op reis kunnen naar andere werelden en even iemand anders mogen zijn. Op avontuur naar een plek, waar de witte, steriele ziekenhuismuren veranderen in een prachtige sterrenhemel vol met vallende sterren. Een plek waar alles kan en je alles kan wensen wat je maar wilt. Geloof jij ook in dit unieke Tilburgse project? En zou je deze makers willen ondersteunen? Doneer dan via deze website! Al ruim 160 donateurs gingen je voor. Alle beetjes helpen.