Nieuws

Tilburgh International
Let op! Dit artikel is al 1553 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilt presenteert Tilburgh International van Yves Petry

In september geeft Tilt het boekje Tilburgh International uit van Libris Literatuurprijs winnaar Yves Petry. Op donderdag 7 september wordt dit boekje gepresenteerd op Tilburg University in Grand Café Esplanade.

Tilburgh International

In maart 2017 verbleef de Vlaamse Yves Petry op uitnodiging van Tilt een week in Tilburg als writer in residence tijdens het Tilt Festival. Hij fietste naar de Duinen, bezocht de universiteit, en dwaalde door de binnenstad. Tijdens Tilt Festival sprak hij onder meer met Jos Swanenburg, bijzonder hoogleraar diversiteit en taal aan Tilburg University, over de rol van de Nederlandse taal in het hoger onderwijs. Het gesprek bleek aanleiding voor het thema van het boekje. De illustraties zijn verzorgd door Gouden Penseel winnaar Margriet Heymans en de vormgeving door Janine Hendriks.

Tilburgh International vertelt over Marcel Mutsaers, docent Internationalisering aan Tilburgh International University, die op een vrijdagmiddag twee handgeschreven brieven ontvangt. Tegen de achtergrond van een taalconflict binnen de universiteit, ontvouwt zich een verhaal met burgerlijke charmes.

Presentatie

Op donderdag 7 september wordt Tilburgh International gepresenteerd op Tilburg University in Grand Café Esplanade. Om 16.00 uur gaat Yves Petry in gesprek met Jos Swanenberg en Sander Bax (Universitair hoofddocent Literatuurwetenschap, Cultuurgeschiedenis en Vakdidactiek Nederlands). Yves draagt voor uit zijn boekje en het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan wethouder Marcelle Hendrickx.

Tilburgh International is tijdens en na de presentatie op Tilburg University te koop. Vanaf vrijdag 8 september ligt het ook in de boekhandel. Het boekje kost €5. Meer informatie is te vinden op de website van Tilt.

Reageer op dit bericht