Nieuws

tips
Let op! Dit artikel is al 269 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tips zodat kinderen zich niet vervelen in de meivakantie

Het is meivakantie! Normaal de tijd om er lekker met het gezin op uit te gaan en veel leuke dingen te ondernemen, maar dit jaar is dat net even anders. Daarom heeft de Bibliotheek Midden-Brabant een heleboel online activiteiten voor kinderen op het programma staan. Benieuwd geworden? Ze hebben de tips voor je op een rijtje gezet.

Online activiteiten voor jonge programmeurs in spé (7 tot 12 jaar)

Heb je een kind thuis zitten die het ontzettend leuk vindt om bezig te zijn met games/websites /animaties? Dan kan hij of zij deze meivakantie het hart helemaal ophalen bij de Bibliotheek Midden-Brabant.

Zo is er op 22 april een online Coderdojo waarin kinderen leren om een eigen animatie te maken. Op 23 en 30 april komen er video’s van Joep en Sjors van het DigiLab online op het Youtubekanaal van de Bibliotheek Midden-Brabant. Elke week gaan ze aan de slag om zelf iets te maken op de computer. Games, verhalen, levels, 3D-modellen: noem maar op! Op 30 april is er ook een Online Codemiddag waarbij kinderen leren hoe ze een website kunnen bouwen door middel van de Code Qube. Dat is nog niet alles, want op 2 mei is er ook nog een Coderdojo waarin kids leren hoe ze zelf een game maken!

Al deze activiteiten én meer info zijn terug te vinden in de agenda van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Online voorlezen voor de kleintjes (1 tot 6 jaar)

Missen jij en je kind de voorleeshalfuurtjes van de bieb? Wees dan niet getreurd! Twee keer per week verschijnt er namelijk een nieuwe voorleesvideo op de Facebook-pagina van jouw favoriete Biblitoheek én het Youtube-kanaal van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Op woensdagmiddag post onze Spoorleesconducteur Marja altijd om 14.30 uur een spannend nieuw voorleesverhaal voor alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. Op vrijdag om 10.15 uur is het tijd voor het Peutervoorlezen en worden er de leukste verhaaltjes/liedjes en versjes gedeeld. Tijdens het Spoorlezen en het Peutervoorlezen komt er ook regelmatig iemand op bezoek. Denk bijvoorbeeld aan kinderboekenschrijvers Erik van Os en Annemarie Bon.

Bekijk hier alle Spoorleesverhalen.

Bekijk hier alle Peutervoorleesverhalen.

En verder…

Staan er nog heleboel leuke andere tips op de website van de Bibliotheek Midden-Brabant! Zo hebben ze een boel leuke tips verzameld om het lezen thuis nóg leuker te maken voor je kind. Wat dacht je bijvoorbeeld van videobellen met Voorleeshond Flex of een boekenbabbel maken voor klasgenoten?

Is jouw kind meer van de apps en games? Dan kun jij eens kijken naar de tips van Angela Meulensteen, mediacoach van de Bibliotheek, en Steph Byrne, programmamaker voor het GameLab. Zij selecteerden de leukste apps en games die niet alleen leuk zijn voor je kind, maar ook nog leerzaam!

Heb je een voetballiefhebber en/óf een leeswurm thuis zitten? Dan is het wellicht leuk om met het hele gezin mee te doen aan de Thuiseditie van Scoor een Boek. Dit leesproject organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant samen met Willem II en RKC Waalwijk. Ook als de klas van jouw kind niet meedoet aan Scoor een Boek, kun je toch met het gezin meedoen aan de Thuiseditie. De opdrachten in de Thuiseditie zijn gericht op samen lezen, spelen met taal en op bewegen. Je gaat bijvoorbeeld online sporten met Arjen Robben of moppen tappen met Jochem Myjer. Kijk snel op de site voor meer informatie.

Reageer op dit bericht