Tuin aan het opknappen? Check de mogelijkheden van led inbouwspots

De tijd dat we amper of helemaal geen tijd en aandacht besteden aan het verlichten van de tuin, ligt mijlenver achter ons. De tuin is meer en meer het verlengstuk van het huis geworden en daar hoort niet alleen een heerlijke loungebank bij, maar zeker ook de beste verlichting. Als je kiest voor led inbouwspots buiten, dan kun je echt alle kanten op. Het verlichten van de tuin verhoogt niet alleen de sfeer in je huis, maar maakt de tuin ook nog eens veiliger.

Bijdrage van en geschreven door: Twenty Four Webvertising

Langer genieten van zomeravonden

Van buiten spots, grondspots tit led inbouwspots; er is tegenwoordig heel erg veel mogelijk als het om het verlichten van de tuin gaat. Je kunt zo je tuinpad prima verlichten, je geeft je veranda extra sfeer terwijl de led buitenspots je ook alle mogelijkheid geven om bepaalde elementen van de tuin extra te belichten. De extra verlichting is voor veel mensen reden om nog langer te genieten van de heerlijke zomeravonden. Met de verlichting kun je dat goede boek blijven lezen bijvoorbeeld, heerlijk liggend op je comfortabele loungebank.

Veiligheid in je tuin

Het aantal inbouwspots voor buiten is ondertussen behoorlijk toegenomen. Daardoor zijn ook de mogelijkheden van de verlichting verder vergroot. Zo kies je tegenwoordig gemakkelijk voor dimbaar en gekleurd licht, waardoor je dus elke gelegenheid precies die kleur licht kunt geven die bij die gelegenheid past. De verplichting geldt uiteraard ook meteen als oriëntatieverlichting. Het is wel zo prettig dat als je zelf een keer in het donker thuiskomt je voldoende verlichting hebt om gemakkelijk de huisdeur te kunnen openen. Het is ook wel zo prettig dat het tuinpad goed verlicht is, want niemand zit te wachten op een struikelpartij. Je kunt dus inderdaad stellen dat de juiste tuinverlichting de veiligheid in sterke mate vergroot.

Licht elementen in de tuin extra goed uit

Je kunt led inbouwspots in de muur bij de deur plaatsen bijvoorbeeld, of kiezen voor grondspots om bepaalde onderdelen of om objecten in de tuin extra te belichten. Vloerspots aan beide kanten van je tuinpad kunnen de veiligheid vergroten en zo kun je tegenwoordig je tuin op perfecte wijze be- en verlichten.

Check altijd de IP-waarde van de led inbouwspots

Bij de keuze voor de verlichting voor buiten is het wel belangrijk goed te letten op het feit dat de verlichting bestand is tegen de zo typische weersomstandigheden. Met andere woorden, de verlichting moet bestand zijn tegen regen, wind en sneeuw. Je let in dat kader op de IP-waarde van verlichting. Voor buiten geldt dat je toch tenminste een IP-waarde van 68 moet

aanschaffen. Hoe hoger het getal is dat achter IP staat, hoe groter ook de mate van waterdichtheid. Voor goed functionerende tuinverlichting is de IP waarde van wezenlijk belang, anders heb je er gezien de wisselende weersomstandigheden in ons land niet heel erg lang plezier van. Met de juiste IP waarde kun jij precies die verlichting in de tuin aanbrengen die je in je hoofd hebt en wordt de tuin daadwerkelijk het verlengstuk van je huis.