Nieuws

koning willem II stadion
Let op! Dit artikel is al 282 dagen oud en wellicht niet meer relevant

FAQ in Tilburg: is dit hoe het Koning Willem II Stadion eruit komt te zien?

Woensdagmiddag doken er ineens ontwerpen van het nieuwe Koning Willem II Stadion op. Deze beelden doen meteen een veel stof opwaaien bij supporters. De reacties lopen uiteen. Sommigen vinden het prachtig, anderen vinden het lijken op de aankomsthal van een vliegveld. Maar hoe betrouwbaar zijn deze beelden van Molenaar&Bol&VanDillen architecten nu eigenlijk?

Het ontwerp

willem-ii

Het moge duidelijk zijn dat het ontwerp een stuk moderner en grootser is dan het stadion in de huidige vorm. We zien meerdere verdiepingen en er lijkt een nieuwe laag om het stadion heen te zijn gebouwd.

Komt het stadion er echt zo uit te zien?

De persvoorlichter van Willem II geeft aan geen idee te hebben waar dit vandaan komt, ook Bonheur Horeca Groep zag deze beelden voor het eerst. De afbeeldingen komen van architectenbureau uit Vught. Ze deelden dit twee weken geleden via Facebook. Naar een volger die de opdracht gaaf vond lieten ze weten: “Zo ver is het nog niet. Daar zal nog heel veel voor moeten gebeuren!”

 

En zo zit het dus

Waarom ze dit delen? Architect Gijs Hoeimans legt uit: “We hebben ooit met Willem II en de gemeente om tafel gezeten en hebben goed contact met de architect van het huidige stadion. Deze beelden zijn slechts een mogelijk toekomstbeeld van het stadion. We weten allemaal dat het stadion een opwaardering nodig heeft en dat er iets met het stadion gaat gebeuren. Of wij dat gaan ontwerpen, weten we niet. Het ligt nu eventjes stil en nemen een afwachtende houding aan.”

Oftewel: dit zijn nog niet de definitieve ontwerpen van het vernieuwde Koning Willem II Stadion.

FAQ Tilburg

Heb jij nog prangende vragen over een onderwerp in Tilburg? Vraag jij je al tijden iets af? Laat het ons dan weten, wij zoeken het graag voor je uit en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij. Eerder beantwoordden we al vragen over Midi, Plan-T, het Wapen van Tilburg, Flying Tiger, Jumbo Foodmarkt, het Stadsstrand, de Primark, het Spoorpark en veel meer. Antwoorden op deze vragen vind je hier.

Reageer op dit bericht