Vliegbasis Gilze-Rijen viert Carnaval

Op Vliegbasis Gilze-Rijen vindt zaterdag 31 januari het Kiekendievenbal plaats. Dit jaarlijkse carnavalsfeest is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen van de basisscholen in de omgeving.

Zaterdag verwacht het militaire veld een kleine 1000 feestvierders. Dit zijn met name verstandelijk gehandicapten en hun begeleiders. De dag erna is het Kiekendievenbal voor kinderen van basisscholen uit de gemeente Gilze en Rijen.

De carnavalsvierders maken zeker even tijd voor onder andere Piet Reinieren, Double DJ’s én een special guest. Daarnaast verzorgen de kinderraden van elf verschillende optredens en een speciale disco show.

Het Kiekendievenbal vindt plaats in een hangaar op de basis, maar de organisatie van het feest is volledig in handen van carnavalsvereniging ‘De Kiekendieven’, die in 1975 door luchtmachtpersoneel van 316 Squadron is opgericht. Deze eenheid had de kiekendief in het logo. In 1981 besloten de verschillende carnavalsverenigingen op de basis krachten te bundelen en gingen zij samen verder onder de huidige naam.

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!