Nieuws

vrouw in de raad van elf
Let op! Dit artikel is al 286 dagen oud en wellicht niet meer relevant

[poll] Wat vind jij? Mogen vrouwen in de Raad van Elf?

Mogen er ook vrouwen in de Raad van Elf? Het klinkt midden in de zomer een beetje als een ver-van-mijn-bed-show, maar binnen Carnavalsstichting Tilburg is het een hot topic. En omdat carnaval een openbaar feest is, beslissen zij daar niet in hun eentje over. Daarom zijn nu de Kruiken en Kruikinnen aan de beurt om hun zegje te doen. 

In 2017 vinden drie vrouwelijke gemeenteraadsleden, honderd jaar na de invoering van het vrouwenkiesrecht, het de hoogste tijd voor een Prinses Carnaval in Kruikenstad. Het is volgens hen ‘ouderwets en uit de tijd’ dat alleen mannen het krachtens de statuten en het huishoudelijk reglement van Carnavalsstichting Tilburg kunnen schoppen tot Prins, Adjudant, Raad van Elf of Lijfwacht.

Iedereen de kans om de stad te ‘besturen’

De raadsleden geven aan dat het niet aan de politiek is om regels op te leggen aan de viering van carnaval. Maar de gemeente geeft subsidie aan het openbaar carnaval en ze vragen zich af of dan niet iedereen de kans moet krijgen om de stad te mogen besturen met carnaval.

Carnavalsstichting Tilburg neemt de vraag serieus en wil het onderwerp nader laten onderzoeken en zich laten adviseren. Hiertoe heeft het bestuur een onderzoek-  en adviescommissie ingesteld. En deze commissie is vooral heel erg benieuwd naar de mening van de (carnavalvierende) burgers van Tilburg!

Nu jij

En om een idee te krijgen wat de Kruiken en Kruikinnen zélf willen, heeft de stichting een aantal vragen aan je. Heb jij een mening over dit onderwerp? Vul dan zeker even onderstaande negen vragen in!

#1 Vier je carnaval?

Loading ... Loading ...

 

#2 Vier je carnaval in Tilburg?

Loading ... Loading ...

 

#3 Als je carnaval in Tilburg viert, hoe doe je dat dan?

Loading ... Loading ...

 

#4 Ben je bekend met de Raad van Elf en de Prins van Kruikenstad?

Loading ... Loading ...

 

#5 Ken je de tradities die hierom heen spelen?

Loading ... Loading ...

 

#6 Zo ja, hoe belangrijk zijn carnavalstradities voor jou?

Loading ... Loading ...

 

#7 De Raad van Elf en de lijfwachten zijn altijd mannen, hoe sta je hier tegenover?

Loading ... Loading ...

 

#8 Vind je dat Kruikenstad zowel een mannelijke als vrouwelijke prins kan hebben?

Loading ... Loading ...

 

#9 Stel dat vrouwen een grotere rol gaan spelen in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg, hoe sta je daar tegenover?

Loading ... Loading ...

 

Wil je zelf nog iets opmerken naar aanleiding van deze vragen? Laat het dan hieronder achter bij de reacties!

Reageer op dit bericht