Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1598 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Were Di Tilburg krijgt nieuw paviljoen en logo

Met de ingebruikname van een spiksplinternieuw paviljoen en een nieuw logo wordt omni-vereniging Were Di Tilburg helemaal ‘toekomstproof’. De officieuze opening van het paviljoen is op 2 april, de officiële opening staat gepland voor 24 en 25 juni. 

Paviljoen

In het eerste weekend van april neemt Were Di Tilburg officieus haar nieuwe paviljoen in gebruik. Eind juni volgt de officiële opening. In 2010 werden de eerste plannen voor een nieuw clubhuis gemaakt. Het oude gebouw dateerde uit 1980 en was berekend op 600 leden. Inmiddels telt Were Di Tilburg drie keer zoveel hockeyers, tennissers, jeu de boulers en beachvolleyballers. De mogelijkheid tot renovatie van het oude gebouw werd onderzocht maar bleek uiteindelijk geen optie.

Het ontwerp van het paviljoen is van Bedaux de Brouwer uit Goirle. Het gebouw heeft een houtskelet met veel glas waardoor een doorkijk naar bijna alle velden mogelijk is. De bar verdeelt de ruimte in tweeën, met een knus gedeelte met open haard voor kleinere gezelschappen. Het clubhuis telt zeven kleedkamers voor hockey, twee voor individuele sporten en twee voor bondsscheidsrechters zoals verplicht vanuit de KNHB.

Met een bijdrage van de gemeente Tilburg van 1,2 miljoen werd nieuwbouw mogelijk. Voor upgrading van de velden en het terrein om het paviljoen heen heeft Were Di Tilburg eenzelfde bedrag bijgedragen. Hiermee is Were Di Tilburg weer helemaal ‘toekomstproof’.

Nieuw logo

Het huidige logo dateert uit 2007 en past bij de tijdgeest van dat moment. De eisen aan huisstijl en communicatiemiddelen zijn echter behoorlijk veranderd, mede door de invloed van sociale media. De komst van het nieuwe paviljoen en daarmee ook de aanpassing van bijvoorbeeld bewegwijzering was een goede aanleiding om het huidige logo eens goed onder handen te nemen.

Één van de eisen die het omnibestuur meegaf aan de initiatiefnemers was dat de Wereldiaanse leeuw behouden bleef. Linda van Eijndhoven, eigenaar van ontwerpbureau studio x-hoogte en lid bij Were Di Tilburg, ging samen met de tijdelijke Huisstijlcommissie aan de slag. Het resultaat is een modern logo met een trotse leeuw die moed en overwinning uitstraalt. Maar het is ook een vriendelijke leeuw, die past bij de gezellige familieclub die Were Di Tilburg is. Het groen en oranje blijven gehandhaafd. Het nieuwe logo zal per 2 april gefaseerd ingevoerd worden.

Were Di Logo_algemeen

Reageer op dit bericht