Westpoint dooft lichten tijdens Nacht van de Nacht

De karakteristieke kleuren van woontoren Westpoint in Tilburg gaan zaterdag 25 oktober om 20.00 uur uit. Dit gebeurt op initiatief van de Brabantse Milieufederatie in het kader van de tiende Nacht van de Nacht: een evenement om mensen te laten ervaren hoe mooi een donkere nacht is en om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling.

Niet alleen Westpoint, maar ook de gemeente Tilburg, de Heikese kerk en Achmea doven hun lichten. Bovendien vinden overal in het land activiteiten plaats die in het teken staan van donkerte. In Brabant kunnen mensen onder meer deelnemen aan avondwandelingen, speuren naar vleermuizen, sterrenkijken, varen in het schemerdonker of dineren bij kaarslicht. Een overzicht van de activiteiten en gebouwen die hun lichten doven staat op www.nachtvandenacht.nl.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is, ook in Brabant, bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer en kan het bioritme van allerlei planten en dieren verstoord raken. Daarnaast kost al die verlichting ook veel energie en dus veel geld. Om hier aandacht voor te vragen, organiseren de Natuur- en Milieufederaties in de nacht van 25 op 26 oktober voor de tiende keer de Nacht van de Nacht.

De Nacht van de Nacht wordt in Brabant georganiseerd door de Brabantse Milieufederatie, een stichting die opkomt voor een schoon milieu, een vitale natuur en een gevarieerd landschap. Bij de Brabantse Milieufederatie zijn 100 vrijwilligersgroepen op het gebied van natuur, milieu en landschap aangesloten.