Nieuws

willem II
Let op! Dit artikel is al 447 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Willem II in de race om play-offs Europa League

Willem II staat momenteel op een negende plek in de Eredivisie en volgens de virtuele stand betekent dit plaatsing voor de play-offs om Europa League voetbal. Apart zul je denken. Hoe dit kan, leggen we je in dit artikel uit. 

In de Nederlandse Eredivisie plaatsen de nummers 4 t/m 7 zich voor de play-offs om Europa League voetbal. Nu is het zo dat bekerwinst direct Europees voetbal oplevert. Aangezien de bekerfinale tussen Vitesse en AZ gaat, welke allebei op een play-off plek staan, is er eentje van die twee al zeker van Europa League voetbal. Daardoor speelt de nummer 8 op de eindrangschikking dit jaar ook de play-offs.

Op die achtste plek in de Eredivisie staat nu FC Twente. Zij zijn afgelopen jaar gestraft voor financiële wanordelijkheden en mogen daardoor drie jaar geen Europees voetbal spelen. Daardoor schuift een extra play-off plaatsing een plekje op. Wanneer FC Twente tussen plaats 4 en 8 in de Eredivisie eindigt, plaatst de nummer 9 (op dit moment Willem II) zich direct voor de play-offs.

Schreeuw Willem II Europa in

Aangezien hoop doet leven, doen wij een oproep naar alle Tilburgers om Willem II de rest van het seizoen massaal te ondersteunen. De maand maart is een hele belangrijke waarin Willem II drie concurrenten treft. Aanstaande zaterdag speelt Willem II de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Twente. 750 Willem II supporters steunen de Tricolores in Enschede.

Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Er zijn er nog een aantal kaarten te koop. Ben er snel bij want het Koning Willem II Stadion is bijna uitverkocht. De week erop, op zaterdag 18 maart, staat de verre uitwedstrijd tegen directe concurrent FC Groningen op het programma. Deze wedstrijd is voor Willem II supporters gratis met de auto te bezoeken.

Het volledige wedstrijdschema kun je bekijken op de website van Willem II.

Reageer op dit bericht