(geannuleerd) Lokale films te zien met aansluitende Q&A bij Cinecitta

Informatie
Datum:
01 december 2021
Prijs: €7,50

Van 30 november tot en met 2 december vertoont Cinecitta 3 lokale films met aansluitend een Q&A met de filmmakers. Op 1 december staat ‘Alles van waarde is weerloos’ op de planning. Een kaartje kost €7,50 en de film begint om 19:00 uur. Wil jij hier graag bij zijn? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Alles van waarde is weerloos

Elke dag pendelt Gerard (80) heen en weer tussen zijn twee huizen die vol staan met boeken. In het ene huis woont hij en in het andere vertaalt hij romans van andere schrijvers. Gerard is al zijn hele leven vertaler, maar droomt ervan om zijn eigen boek te schrijven. Routineus vult hij zijn dagen met zijn vertaalwerk, en hoewel hij graag zijn eigen roman zou willen schrijven kan hij daar nog niet aan beginnen: hij mist nog het conflict voor zijn verhaal.

In de poëtische documentaire Alles van waarde is weerloos krijg je een inkijk in Gerards dagelijks leven en ervaar je zijn innerlijke belevingswereld door de poëtische blik van filmmaakster Karen Ebert. Een mistige kust vormt daarbij het podium voor Gerards conflict en zijn steeds terugkerende overpeinzingen.

Meegevoerd door de sterke kracht van de wind krijg je het gevoel dat de filmmaakster zelf ook ergens naar op zoek is. Gerards zoektocht raakt zo gaandeweg verbonden met die van de filmmaakster. Want ook zij zoekt, net als Gerard, naar haar eigen verhaal en naar manieren om dat verhaal te vertellen. Op poëtische wijze onderzoekt Alles van waarde is weerloos de innerlijke strijd van een maker en alle worstelingen die hiermee gepaard gaan.

Met aansluitend een Q&A met Karen Ebert.

Interesse?

Wil jij deze film graag zien? Ga dan naar de website van Cinecitta voor meer informatie. Kaartjes kosten €7,50. De film is op 1 december om 19:00 uur te zien bij Cinecitta.