Laden Evenementen

Heyhoef Cinema met film Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Informatie
Datum:
28 april 2022
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: €5

Op Donderdagavond 28 april vertoont Heyhoef Cinema de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank uit 2021 , van de regisseur Ben Sombogaart, naar het boek van Hannah Goslar. Het is het verhaal van 2 vriendinnen Anne Frank en Hannah Goslar. Hun leven speelt zich aan het begin van de 2e wereldoorlog af in Amsterdam en alles draait om vriendjes ,buiten rondhangen, roddeltjes en kleine ruzietjes. Hannah, wat meer ingetogen en Anne met meer pit worden uitstekend vertolkt door de 2 jonge actrices .

Alles verandert als de oorlog uitbreekt en beide vriendinnen worden gedeporteerd naar Bergen Belsen waar zij elkaar weer tegenkomen. De realiteit van de werkelijkheid wordt ondubbelzinnig weergegeven , zoals het begin van de film met veel geweld, maar soms is het vooral voor de generaties die de oorlog niet hebben meegemaakt en zelfs ook niet uit de eerste hand hebben horen vertellen door hun ouders onbegrijpelijk wat zich echt heeft afgespeeld .

Gruwelijkheden van het concentratiekamp en razzia’s worden bekend verondersteld, maar vereisen voor de jongere generatie filmbezoekers soms meer toelichting .

Hoewel de film soms onwerkelijk aandoet en de dialogen soms houterig, wordt dit zeker goedgemaakt door het mooie spel van de hoofdrolspelers en hoewel het verhaal van Anne frank overbekend is, is het zeker de moeite waard deze film, nu vanuit een ander gezichtspunt, namelijk uit dat van Hanna, te gaan zien.

 

Waar en wanneer:

Wijkcentrum Heyhoef, Kerkebosplaats 1, 5043 RX Tilburg
Donderdag 28 april, 20.00 uur
Toegang , graag contant, € 5.00 , inclusief een kop koffie of thee bij aanvang van de film.