Laden Evenementen

Infinity Chan in De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
05 oktober 2022
Tijd:
20:30 tot 22:30
Prijs: €17
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst
infininty chan in de nieuwe vorst

Eva Line de Boer en het Zuidelijk Toneel maken een voorstelling over de aantrekkingskracht van radicale online fora en de vraag wie de verantwoordelijkheid draagt wanneer digitale creaties een eigen leven gaan leiden. De voorstelling is te zien op 5 oktober in De Nieuwe Vorst.

Over de voorstelling

Mila zoekt via de digitale sporen van haar overleden tweelingbroer geborgenheid in de radicale krochten van het internet. Ze wordt steeds dieper een wereld ingezogen waar mensen roekeloos hun meest extreme gedachten delen. De anonimiteit is aanlokkelijk in het onderzoeken van haar identiteit. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld door elkaar te glitchen. Is er nog wel een onderscheid te maken?

Over de makers

Eva Line de Boer is gefascineerd door (online) tussenwerelden, plekken waar mensen volledig zichzelf of juist een ander kunnen zijn. In haar werk onderzoekt ze, samen met haar artistiek team, de intimiteit van het internet en hoe gedrag en emoties zich vormen wanneer ze in het openbaar gedeeld worden.

In haar voorstellingen is ieder detail geregisseerd en uitgedacht – met grondig onderzoek, precieze compositie, doordacht visueel beeld en uitvergroot fysiek spel creëert Eva telkens weer een heel eigen wereld, waarin personages zich verhouden tot grote thema’s als identiteit, de dood en eenzaamheid.

Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Het Zuidelijk Toneel zet theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en Ilrish Kensenhuis, hoofd educatie & publiekswerking en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten.

Meer info

Tickets kopen kan hier! Wil je meer informatie over de voorstelling? Klik hier!