Laden Evenementen

Info avond bij ROC Tilburg

Informatie
Datum:
16 maart 2023
Tijd:
18:00 tot 21:00
Prijs: Gratis

Op donderdagavond 16 maart, van 18:00 en 21:00 uur, zet ROC Tilburg haar deuren open voor leerlingen die voor schooljaar 23-24 nog een studiekeuze moeten maken. Leerlingen die nog twijfelen over hun keuze worden deze avond op weg geholpen. Dus zoek jij nog een leuke opleiding? Lees dan vooral verder!

Wat kun je verwachten?

Op de info avond kun je natuurlijk vrij rondlopen op de locatie van jouw keuze. Wist je trouwens dat ze op zes verschillende locaties in Tilburg zitten? Je proeft de sfeer van de school en maakt kennis met studenten en docenten. Daarnaast biedt ROC Tilburg die avond nog andere activiteiten aan die jou helpen bij het maken van je definitieve studiekeuze:

  • Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een studiekeuzeadviseurs.
  • Volg een rondleiding door het schoolgebouw, bekijk de prachtige praktijklokalen en stel al je vragen.
  • Praat met studenten over hun ervaringen op school. Wat vinden ze leuk en wat minder?
  • Praat met oud-studenten over wat zij na hun studie zijn gaan doen. Hoe bevalt het bedrijfsleven ze?

Je kunt tijdens deze avond natuurlijk al je vragen stellen over de opleidingen, de toelatingseisen, stages, mogelijkheden om naar het buitenland te gaan en de begeleiding die ROC Tilburg biedt. Welke studie je ook kiest, bij ROC Tilburg kom jij erachter wat je leuk vindt, waar je passie ligt en waar jij goed in bent.

ROC Tilburg

Mbo

Het aanbod van ROC Tilburg omvat zo’n 150 BOL- en BBL-opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Bij een BOL-opleiding krijg je theorielessen en loop je stage. Bij een BBL-opleiding start je direct met werken bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag in de week naar school voor je theorielessen.

Het aanbod bij ROC Tilburg is heel erg breed. Zo bieden ze opleidingen in de volgende gebieden:

  • Business en Innovatie;
  • Creatief en Media;
  • Economie en Ondernemen;
  • Sport en Veiligheid;
  • Techniek en ICT;
  • Zorg, Welzijn en Uiterlijk.

Vavo

Naast de mbo-opleidingen biedt ROC Tilburg ook Vavo-onderwijs op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Dus wil je een middelbareschooldiploma op een hoger niveau of vakken volgen voor een ander profiel dan zit je hier op het juiste adres. Goed om te weten: ook de School voor Vavo houdt op 16 maart hun infoavond.

Aanmelden info avond

Vergeet je dus niet aan te melden voor de info avond van ROC Tilburg! Aanmelden kan via de website van ROC Tilburg. Tijdens het aanmelden kun je ook meteen aangeven  of je interesse hebt in een persoonlijk adviesgesprek of een rondleiding. Handig dus.

Extra tip! ROC Tilburg heeft alvast een lijstje voor je gemaakt met handige vragen die je kunt stellen tijdens de infoavond. Het lijstje met de (0)13 vragen is hier te vinden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding van ROC Tilburg? Neem dan vooral contact op met het Studenten Adviespunt013 van ROC Tilburg. Zij beantwoorden graag al jouw vragen! Studenten Adviespunt013 is te bereiken via stap013@roctilburg.nl of via 013 539 7010.