Laden Evenementen

Songfestivalvoorstelling in de LocHal

Informatie
Datum:
08 mei 2022
Tijd:
20:00 tot 22:30
Prijs: €14,50

Duncan Laurence wint in 2019 het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv en Tilburg claimt hem alsof hij nooit ergens anders heeft gewoond. Nederland staat op zijn kop en de songfestivalgekte bereikt een nieuw hoogtepunt wanneer het liedjesfestijn in 2021 dan eindelijk neerstrijkt in Rotterdam. Winnaar Måneskin neemt het festival mee naar Italië. Vanaf dat moment start het verhaal van de Tilburgse musical ‘Douze Points – Een Brabantse Songfestivalsage’. De voorstelling is op 7 en 8 mei exclusief te zien in de LocHal in Tilburg. De voorstelling op 7 mei is uitverkocht, maar voor zondag 8 mei zijn nog kaarten te koop. Lees verder.

In het verhaal dromen de jeugdvrienden Bas en Noortje uit Hilvarenbeek er al jaren van om het Eurovisie Songfestival te winnen. Maar hun avontuur op weg naar Turijn verloopt op z’n zachts gezegd niet geheel vlekkeloos. Hoe komen zij überhaupt op dat grote podium terecht? En hoe gaan zij om met onwaarschijnlijke tegenslagen, gewiekste rivalen én hun eigen verwachtingen?

Tilburgse productie 

Lichtelijk geïnspireerd door de Netflix-film over het liedjesfestijn zijn de makers aan de slag gegaan met een eigen verhaal rondom een ambitieus Brabants duo. Daarin krijgt het publiek ook uitleg over wat het Songfestival nu precies is, welke ingrediënten je moet hebben voor het winnende liedje en hoe het eraan toe gaat binnen een landelijke selectiecommissie. Mark Dekker is maker en speelt één van de hoofdrollen. Hij legt uit: “Het Songfestival; you either love it or hate it. Maar het is een feestje en wat het doet is mensen samenbrengen. Dat is iets waar we in deze tijd met z’n allen wel behoefte aan hebben. Zelfs voor niet-liefhebbers is dit door het komische verhaal en de opzet met een knipoog een heerlijk avondje uit.”

Cast 

De spelersgroep is een mix van enthousiaste professionals en aanstormend talent. Van bijvoorbeeld de Tilburgse zangeres Louise Donker (bekend van Lieve Louise & de Fanfare) tot student Job van den Bergh. Ook Isabelle Hamer doet mee en speelt ook één van de hoofdrollen. Het publiek kent haar misschien van o.a. Festival Mundial en het voorprogramma van Guus Meeuwis als Isabelle Amé. Zij vertelt: “Ik vond het heerlijk om in coronatijd aan zo’n grappig en positief project mee te werken. Ik mag ook een ontzettend mooi liedje over Hilvarenbeek zingen. Het is ontzettend fijn dat we qua timing dit precies het weekend vóór het echte Songfestival kunnen opvoeren.”

Praktische informatie  

De voorstelling vindt plaats op zaterdagavond 7 mei (dus uitverkocht) en zondagavond 8 mei en start om 20.00 uur. Op deze avonden transformeert de Bibliotheek LocHal tot een ware Songfestivaltempel. Hoe verloopt de puntentelling? Gaat er een windmachine aan? Zal iemand in de camera knipogen? En hoeveel kilo glitter gaat er doorheen op zo’n avond? Tickets zijn nu te koop via de website.

Hier vind je ook meer informatie over de voorstelling.