Stichting Neema

149198_stichtingneema_logo_nieuw_221210.jpg
Informatie
Adres:5011LM, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar
Over Stichting Neema

In het Swahili betekenen NEEMA en BARAKA — Hoop De stichting werd 7 december 2005 opgericht om hulp te bieden aan aids-wezen in Kenia. We hebben 5 bestuursleden en vergaderen eens per 3 maanden. 3 Leden van het bestuur zijn bekend met de situatie in Kenia. Omdat het oorspronkelijke project steeds meer hindernissen voor ons gaf, zijn we in november 2006 gestart met ons huidige project: BARAKA CHILDREN’S HOME.

November 2006 kwamen we op het spoor van een weeshuis in Kwale, waar dringend hulp nodig is. Fatuma Masito is een zeer gerespecteerde vrouw in de omgeving van Kwale,die zich inzet voor de armste mensen. Met name voor de weduwen,die vaak te arm zijn om eten voor hun kinderen te kunnen kopen. Via haar werk als vrijwilligster voor AL Miraji, een Community Based Organisation, kwam ze steeds meer kinderen tegen die na de dood van hun ouders nergens in een gezin te plaatsen waren en op straat moesten leven.

Zij was een van de oprichters van het weeshuis, van waaruit ook 4 kinderen met HIV/Aids en hun eveneens zieke moeder of grootouders begeleid worden. Fatuma stelde in eerste instantie haar (huur)huis ter beschikking aan de weeskinderen. Zie www.picasaweb.google.nl/theaneema. De situatie in het huis van Fatuma was geen houdbare situatie, er waren te weinig sanitaire voorzieningen en de kinderen woonden er veel te dicht op elkaar. De kinderbescherming sloot het huis en de kinderen werden onder begeleiding elders onder gebracht. In juli 2007 heeft Stichting Neema een groter huis voor de wezen kunnen huren en het noodzakelijkste gekocht.

Voor voedsel zijn ze afhankelijk van giften, maar de mensen in de omgeving zijn bijna allemaal ongeschoold, werkeloos en zeer arm. Stichting Neema neemt nu een groot gedeelte van deze kosten op zich, d.m.v de maandelijkse bijdrage van de vaste donateurs. GOED onderwijs is van het grootste belang, daarom willen we ook hiervoor mensen vragen € 25,00 p.m. te doneren. De kinderen gaan naar de kleuterschool, de basisschool en het vervolgonderwijs. Ze zijn blij met de hulp van de stichting, daardoor krijgen ze weer “hoop”.

Doelstelling Stichting Neema stelt zich ten doel om het welzijn van kinderen te bevorderen en hun kansen voor de toekomst te vergroten.

– Wij werken kleinschalig;

– Wij willen de kinderen graag GOED onderwijs bieden;

– Wij werken aan haalbare en zichtbare doelen;

– Wij zijn bekend met de situatie ter plaatse;

– Wij houden de organisatie kosten zeer laag;

– Wij verlangen opgaaf van alle door Neema betaalde uitgaven in Kenia;

– Wij leggen verantwoording af over bestede gelden; – Wij gaan indien mogelijk 2x per jaar op werkbezoek in het weeshuis (op eigen kosten);

Om bovenstaande doelstelling te verwezenlijken streeft Stichting Neema ernaar om:

– Het leven van de kinderen te verbeteren door ze een veilige omgeving te bieden waar ze begeleid en verzorgd worden; –

Ze goed onderwijs te laten volgen, wat, zeker voor de meisjes, de mogelijkheid biedt om een betere toekomst op te bouwen.

– Zorgen voor het opgang brengen van voorzieningen ten behoeve van zelfredzaamheid

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten