Winnaars vrijwilligersprijs 2009

Afgelopen vrijdagavond 12 juni jl. zijn in een vol Willem-II stadion tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest de prijzen voor de vrijwilliger en vrijwilligers¬organisatie van het jaar 2009 uitgereikt door wethouder Gon Mevis. In de categorie vrijwilligers mocht Cor Aertsen de prijs in ontvangst nemen. Cor bezoekt stervende mensen in de thuissituatie, is een luisterend oor bij Sensoor en maakt bij Samenspraak anderstaligen meer wegwijs in de Nederlandse taal. De prijs in de categorie vrijwilligersorganisaties is gegaan naar Stichting Stadsgidserij Tilburg, een club van acht vrijwilligers die wandelingen verzorgt door een groot aantal Tilburgse wijken.

Beide winnaars kregen een cheque van € 750,- overhandigd, beschikbaar gesteld door Thebe. Natuurlijk zijn ook de overige genomineerden voor deze Stimuleringsprijzen  bijzondere mensen en organisaties. 

In het kader van Tilburg 2009 heeft de jury dit jaar eenmalig besloten een extra prijs toe te kennen aan een persoon die zich jarenlang met hart en ziel voor de stad heeft ingezet en nog steeds inzet. Mevrouw Riek Flipse is door de jury uitgeroepen tot Vrijwilliger van de Eeuw. De prijs bestaat o.a. uit een tegel op de Walk of Fame. Na de bekendmakingen van de winnaars werd de prijsuitreiking muzikaal afgesloten door onze eigen Tilburgse Wesley. Daarna ging het feest verder in de verschillende zalen van het stadion.
 
De Stimuleringsprijzen Vrijwilligerswerk worden georganiseerd door Contour in samenwerking met het Brabants Dagblad en de gemeente Tilburg. Het vrijwilligersfeest zelf werd aangeboden door de gemeente Tilburg en gesponsord door Rabobank Tilburg en omstreken, Interpolis, Amarant, TBV Wonen, Brabants Dagblad, Mazars Paardekooper en Hoffman, BEMU, First Care, Frits Brabers BV en Oce Nederland BV.