10x originele (Tilburgse) cadeautips voor de feestdagen

Cadeautips

Moet jij nog de stad induiken voor de allerleukste kerstcadeaus? Maar heb je niet echt inspiratie en weet je niet wat je moet halen voor je vader, dochter, vriend, vrouw andere geliefde? Blogger Dalí ging voor ons op pad en maakte een lijstje met tien originele (Tilburgse) cadeaus. Weer eens iets anders dan een boekenbon of flesje wijn!

Kunstzinnige bonbons van Friandries

Cadeautips

Iedereen wordt blij van de heerlijke bonbons van Friandries. Deze bonbons zien er uit als kunstwerkjes en dankzij de unieke smaakcombinaties zijn ze echt om te smullen. Denk aan een bonbon van komkommer, verveine en framboos of een bonbon van rode biet en trekdrop. De bonbons van Friandries zijn leuk om te geven én om te krijgen. Daarnaast hebben ze speciaal voor de feestdagen ook chocolade skulls, gevuld met de allerlekkerste smaken. Een doosje met vijf verschillende skulls kost €6,50. Chocolatier Dries Michels heeft al veel prijzen gewonnen met zijn verrassende chocolade, dus ga het snel proberen!

Fijne sokken van CADA

Cadeautips

Heb je al weleens van de sokken van CADA gehoord? Dit merk uit de regio is er voor iedereen die de eeuwige speurtocht naar de perfecte sok beu is! De sokken zijn lekker comfi, zijn sterk en daarnaast goed voor mens en milieu (niet onbelangrijk!). Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren, lengtes en daarnaast hebben ze ook grappige waszakken waardoor je je sokken nooit meer kwijtraakt! Een leuk cadeau voor een fijn bedrag.

  • Bestellen kan via deze link;
  • Voor 17.00 uur besteld, is dezelfde dag verzonden!

Mooie droogbloemen van Daisy Lane

Cadeautips

Daisy Lane kun je ook wel dé bloemenzaak van Tilburg noemen. Wauw, wat hebben ze hier ontzettend veel mooie planten! Van monstera’s tot hippe hangplanten, er is genoeg keus bij Daisy Lane. Maar ook kun je hier terecht voor mooie kransen van droogbloemen of een vrolijk gekleurd droogbloemen boeket. Het voordeel is dat deze boeketten erg lang goed blijven, waardoor het ook een leuk cadeau is voor de feestdagen. Zet het boeket in een vaas of hang hem aan de muur en je kan er elke dag van genieten!

  • Noordstraat 81b;
  • Lees hier meer over Daisy Lane.

Tilburgse skyline van City Shapes

cadeautips

Wat is er nou leuker dan onze stad aan de muur te hebben hangen? Bij City Shapes kun je de Tilburgse skyline in huis halen. Je hebt de skyline in verschillende maten (van 90 cm lang tot maar liefst 170 cm lang) en in verschillende materialen. Te zien op de skyline zijn onder andere Westpoint, de Tilburgse watertoren, het Willem II stadion en de Heuvelse Kerk. Ook leuk: City Shapes heeft nu ook Tilburgse kerstballen voor in de kerstboom!

  • Bestellen kan via deze link;
  • Let op: levertijd is 2 tot 5 werkdagen (bestel dus op tijd).

Een kookboek bij 63Graden

cadeautips

Met een kookboek maak je iedereen wel blij, toch? Bij de eigentijdse kookboekenwinkel 63Graden hebben ze allerlei soorten kookboeken. Van de klassiekers van Donna Hay en Jamie Oliver tot het kinderkookboek ‘Eten met Nijntje’. Eigenaar Guus kent alle boeken uit zijn hoofd en helpt je graag met het maken van je keuze. Zoek je een kookboek voor een vegetariër? Hij weet precies welke je dan moet hebben. Zoek je een kookboek voor iemand die dol is op uitgebreid kokkerellen? Ook dan helpt Guus je met alle plezier. Naast kookboeken vind je hier ook veel handige keukenaccessoires, zoals servies of kookgerei.

Een Tilburgs horloge van Stadshorloges

cadeautips

Koop je een cadeau voor een échte Tilburg fan? Dan misstaat het Tilburgse horloge van stadshorloges niet! Online kun je deze mooie klok voor €90,- bestellen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten horlogebanden en in het horloge zijn het stadswapen, de stadsnaam en de Heuvelse kerk verwerkt.

  • Bestellen kan via deze link;
  • Levertijd is tussen de 2 en 4 werkdagen.

Unieke cadeaus bij Kunstlicht

cadeautips

Als je op zoek bent naar een uniek cadeau dan moet je bij Kunstlicht in de Nieuwlandstraat zijn. Hier hebben ze namelijk cadeaus die je nergens anders in Tilburg kan vinden. Zo hebben ze een grote collectie van de dekbedden van Snurk, bijvoorbeeld met een vrolijke bananenprint of gebreide print. Ook heeft Kunstlicht veel handgemaakte producten, zodat je zeker weet dat je een uniek cadeau geeft. Kun je niet zo goed kiezen tussen alle leuke items voor in huis? Geef dan een cadeaubon!

  • Nieuwlandstraat 12;
  • Neem vast een kijkje op de website.

Speciaalbierpakket bij De Bierbrigadier

cadeautips

Mannen maak je altijd wel blij met een lekker biertje, toch? Neem daarom eens een kijkje bij de Bierbrigadier in de Telefoonstraat. Hier hebben ze veel verschillende soorten speciaalbieren, van IPA’s tot stouts. Laat bijvoorbeeld een bierpakket samenstellen met je favoriete biertjes of scoor hier een kant-en-klaar bierpakket. Er is hier enorm veel keus aan verschillende bieren, maar gelukkig helpt eigenaar Koen je graag met je keuze.

  • Telefoonstraat 39;
  • Lees hier meer en bekijk de openingstijden.

Tilburgse merchandise bij Ollie’s Brandstore

Cadeautips

Ben je op zoek naar een grappig en origineel cadeau? Dan moet je bij Ollie’s Brandstore aan de Tuinstraat zijn. Hier vind je tasjes met gekke teksten, zoals ‘Ik wil kaas’ of ‘Slappe zak’. Daarnaast hebben ze hier meer cadeaus die helemaal in het teken van Tilburg staan. Zo is de Schrobbelèr spaarpot een leuk cadeau voor de Schrobbelèr fans en ook hebben ze toffe designposters van Tilburg.

  • Tuinstraat 106;
  • Neem ook eens een kijkje op in webshop.

Prachtig speelgoed van Het Zingende Nijlpaard

Cadeautips

Ben je op zoek naar leuke cadeaus voor kinderen? Neem dan eens een kijkje bij Het Zingende Nijlpaard. Deze speelgoedwinkel zit al 35 jaar in Tilburg en is echt een begrip. Je kan hier terecht voor bordspellen, poppen, houten speelgoed en nog veel meer. Al het speelgoed dat hier wordt verkocht is van goede kwaliteit en gaat jarenlang mee. Daarnaast heeft eigenaar Ron ook een eigen atelier in de winkel zitten, waar je speelgoed kan laten opknappen. Het speelgoed wordt met liefde ingepakt zodat je een leuk cadeau hebt voor de feestdagen.

  • Willem II-Straat 88;
  • Check de website voor meer informatie.

Heb je nog meer leuke cadeautips? Laat het dan hieronder achter!