Nieuws

ayreon
Let op! Dit artikel is al 378 dagen oud en wellicht niet meer relevant

12.000 Ayreon fans uit 64 landen nemen dit weekend de stad over

“Wie?”, horen we je denken. Dit weekend komt rock- en metalfenomeen Ayreon naar Tilburg. Het rockoperaproject staat drie dagen lang in Poppodium 013 en dat ga je merken in een straatbeeld. 12.000 fans uit 64 landen bezoeken de inmiddels uitverkochte concerten namelijk dit weekend. 

Arjen Lucassen uit Fijnaart keert daarmee weer terug op het podium. Het monumentale album ‘Into the Electric Castle’ wordt in zijn geheel opgevoerd. Een show van Ayreon op op zichzelf al bijzonder, Arjen treedt namelijk vrijwel nooit op, maar als hij het doet, pakt hij enorm uit. Het belooft dan ook een gigantisch spektakel te worden aangezien het de 20-jarige anniversary van het album is. Samen met 22 andere zangers en muzikanten beklimt Arjen vrijdag, zaterdag en zondag het podium van de Tilburgse poptempel.

Zichtbaar in het straatbeeld

Dat er optredens van Ayreon op het programma staan, ga je merken in het straatbeeld. Bezoekers uit Amerika, Canada, Mexico en andere windstreken reizen naar Tilburg af. Citymarketeer Ben Smit is dan ook blij met de komst van Ayreon. “De fans en crew nemen straks écht de stad over. Van hotels tot cafés en van winkels tot parken.” De stad haakt dan ook flink in op de concerten en her en der hebben ze leuke acties:

  • Pathé zendt op vrijdag- en zaterdagmiddag twee voorstellingen van ‘Ayreon Universe’ uit. Arjen is zelf ook aanwezig om deze exclusieve ervaring te delen.
  • Stadscamping heeft voor fans verschillende arrangementen. Breng dus vooral een bezoekje aan het Spoorpark om alvast in de Ayreon-stemming te komen.
  • LOC Brewery heeft in samenwerking met Ticket To Tilburg een zeer beperkte oplage Ayreon bier gebrouwen. Het bier is te koop tijdens Smaak Karavaan en vanaf 10 september bij T DRINKS.

Ticket to Tilburg heeft een handig overzicht voor je gemaakt met alle acties rondom de concerten

Reageer op dit bericht