Nieuws

120 jaar aan verhalen: De klassiekers en de geheimen van Willem II
Let op! Dit artikel is al 443 dagen oud en wellicht niet meer relevant

120 jaar aan verhalen: de geheimen van Willem II

Een hoop geschiedenis, met een enorme hoeveelheid aan unieke verhalen. Als je 120 jaar bestaat zit je vol verhalen en geheimen. In de theatershow van Willem II  – 120 jaar aan verhalen, hoor je van zowel oud spelers en mensen achter de schermen de mooiste gebeurtenissen op een rij.

In 1896 heeft Tilburg 38.000 inwoners. Nederland telt dan vijf miljoen mensen. Gerard de Ruiter, student aan de MTS in Amsterdam, loopt stage bij de NS-hoofdwerkplaats in Tilburg. Hij houdt van het voelbalspel en gaat op zoek naar medespelers. Voetbal is dan nog niet erg bekend in Noord-Brabant. Het lukt de Ruiter om op 12 augustus 1896 twaalf personen bij elkaar te krijgen in cafe Marinus. Er kan dus een elftal gevormd worden. De club krijgt de naam Tilburgia.

120 jaar later…

Willem II staat op dit moment op de negende plaats in het 51e jaar Eredivisie. Het huidige team onder leiding van coach Erwin van de Looi presteert goed en oogt op kans op de play-offs voor Europees voetbal.

120 jaar aan verhalen

Deze avond nemen Karin Bruers en Walter Vermeer je mee door de afgelopen 120 jaar aan de hand van verhalen, die verteld worden door hen die er bij waren: Bud Brocken, John ‘d’n Beitel’ Feskens, Tomáš Galásek, Co Adriaanse, Martin van Geel, Mariano Bombarda en vele anderen. Een onvergetelijke avond die een echte Willem II’er niet wil missen!

Erbij zijn

Kaarten voor deze mooie avond zijn €150,- per stuk. De theatershow, álle drankjes en hapjes binnen het programma zijn daarbij inbegrepen. De opbrengst gaat naar Willem II Betrokken en de Willem II Voetbalacademie. Het bestellen van kaarten voor deze bijzondere avond kun je per e-mail of bij de receptie in het Koning Willem II stadion.

Stuur een e-mail naar info@willem-ii.nl met daarin jouw naam, adres, postcode, woonplaats en het aantal kaarten dat je bestellen wilt. Willem II neemt in een later stadium contact met je op over de betaling.

De theatershow vindt plaats op 21 maart 2017. Het programma van de avond ziet er als volgt uit.

  • 18.30 uur: Ontvangst Stadhuisstraat
  • 19.30 uur: Vertrek naar Theaters Tilburg
  • 20.30 uur: Aanvang show
  • 22.00 uur: Borrel en Meet & Greet
  • 01.00 uur: Einde

Reageer op dit bericht