Nieuws

img0051
Let op! Dit artikel is al 1056 dagen oud en wellicht niet meer relevant

150e zwemdiploma A behaald bij sport-bso Pellikaan

Op zaterdag 27 juni hebben 14 kinderen van Sport-bso Pellikaan hun zwemdiploma A behaald. Sinds drie jaar biedt Sport-bso Pellikaan zwemlessen aan tijdens de buitenschoolse opvang. Een goed alternatief voor het schoolzwemmen, dat in 2012 stopte vanwege bezuinigingen.

Lilly is moeder van Roos. Roos is een van de 40 kinderen die zwemdiploma A behaalden. Lilly: “Ik ben heel blij. Voordat Roos op de bso kon leren zwemmen, ging zij op woensdag huilend naar zwemles. Zij wilde liever spelen. Nu genoot zij ervan samen met vriendjes en vriendinnetjes te leren zwemmen, direct na school. Het ging ook veel sneller”.

Roos: “Nu ik mijn diploma al heb, mag ik straks op de camping alleen van de super grote glijbaan in het zwembad!”

Steeds minder kinderen halen hun zwemdiploma A

Het Nationaal Platform Zwembaden, dat verantwoordelijke is voor de uitgifte van zwemdiploma’s presenteerde afgelopen week cijfers waarin geconcludeerd wordt dat steeds minder vijfjarige hun zwemdiploma halen. Volgens het Nationaal Platform Zwembaden zijn er meerdere mogelijke oorzaken voor de daling. Een van de mogelijke oorzaken is dat steeds minder gemeenten schoolzwemmen aanbieden.

“Dankzij schoolzwemmen verliet bijna ieder kind de basisschool met een zwemdiploma, ook de kinderen die anders geen zwemles hadden gevolgd.”

Een goed alternatief voor het schoolzwemmen is het zwemmen tijdens de opvang op een Sport-bso, zoals Sport-bso Pellikaan. Tijdens de opvang regelt Sport-bso Pellikaan de zwemles voor de kinderen. Op deze manier kunnen kinderen veilig en snel leren zwemmen samen met hun vriendjes of vriendinnetjes van de bso.

Peuter survival zwemmen

In de loop van 2015 start Sport-bso Pellikaan in samenwerking met kinderdagverblijf WipWap van Sterre Kinderopvang, en Healht Club Pellikaan met peuter survival zwemmen. Speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar. De peuters wordt geleerd hoe ze kunnen blijven drijven, mochten ze te water raken. “Dit is de perfecte voorbereiding op het zwemdiploma A”, aldus Femke Groenenboom zwemles coördinator Club Pellikaan.

Reageer op dit bericht