AfvalWijzer app en digitale afvalkalender online

Onderdeel van de nieuwe afvalcampagne JIJ SORTEERT, WIJ RECYCLEN

Deze week start de jaarlijkse bezorging van de afvalkalender aan inwoners van Tilburg. De kalender is in stijl van de nieuwe afvalcampagne JIJ SORTEERT, WIJ RECYCLEN. Inwoners kunnen de ophaaldagen van het afval voortaan ook digitaal bekijken op www.tilburg.nl/afval. Via deze website en de appstore is ook de nieuwe AfvalWijzer app* te downloaden op de smartphone.

De papieren afvalkalender verschijnt dit jaar voor het laatst. In 2014 is de kalender alleen nog digitaal te
raadplegen, via de AfvalWijzer app of de website www.tilburg.nl/afval. Door in te loggen met postcode en huisnummer, verschijnt informatie op maat. Ook kunnen gebruikers automatisch een berichtje ontvangen wanneer de container op straat moet. De app en website bevatten verder algemene informatie over afvalsoorten en afvalsortering. Maar er staat ook andere handige informatie op, zoals over gladheidbestrijding. 

Geld besparen
De app en online kalender maken onderdeel uit van de nieuwe campagne over het sorteren van afval: JIJ
SORTEERT, WIJ RECYCLEN. “De technische snufjes maken het nog gemakkelijker om afval goed en gesorteerd aan te bieden”, aldus wethouder Roel Lauwerier (Schoonhouden Stad). “En dat zorgt weer voor lagere kosten. Zo willen we in 2013 al de afvalstoffenheffing verlagen. Ook verbeteren we onze dienstverlening hiermee.”

* De App is beschikbaar voor zowel iPhone, iPad als Android. De app is te downloaden door in de Apple App Store of Google Play Store te zoeken op 'Afvalwijzer Tilburg'