Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2211 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Carnaval Tilburg 2015 – Alles wat je moet weten

We gòn wir bombezjoere! Van zaterdag 14 februari tot en met dinsdag 17 februari 2015 is het weer carnaval in Tilburg Kruikenstad. Vijf dagen lang kunnen we de bloemetjes buiten zetten, betalen met kruikenmunten, biertjes drinken, Kwèèkers verzamelen, waoges louwe en natuurlijk verkleden. Lees hier wat je moet weten over carnaval dit jaar in Tilburg.

Officiële evenementen

Ander fijn fiskes

Elfelfheader

De Prins en zijn Gevolg

Prins van Kruikenstad dit jaar is Prins Robèrt d’n Irste, zijn adjudant is Jeroen Haarselhorst. Wil je meer weten over de 24ste Prins van Kruikenstad? Lees dan hier een interview met Prins Carnaval. Benieuwd naar de Raad van Elf? Bekijk dan eens wie er dit jaar in zitten.

Kruikenmunt

Het betaalmiddel van Kruikenstad in de Kruikenmunt. Deze munt kost in 2015 €2,40. Bij het meerendeel van de Horeca in de binnenstad kun je de munt tijdens carnaval inleveren voor een consumptie.

Het thema

Voor het geval je dit ontgaan is: het thema dit jaar is ‘We gòn wir bombezjoere!’ Oftewel: we gaan de bloemetjes buiten zetten.

Kwèèkers 

Tijdens carnaval in Tilburg kom je overal Kwèèkers tegen. Gekleurde kaartjes met Tilburgse spreuken, openingszinnen en leuzen. Deze Kwèèkers worden bedacht door Tilburgers en zijn inmiddels een heus verzamelobject geworden. Zo is er inmiddels een Kwèèkerkalender en een Kwèèkerapp. Lees hier meer over de Kwèèkers.

Carnavalskrakers dees jaor

Wil je weten waar je dit jaar op mee kan blèren en dwèèlen in de kroeg? Dan kunnen we je aanraden om de carnavalskrakers van dit jaar eens te bekijken en beluisteren. In dit artikel hebben we de beste en slechtste hits voor je op een rij gezet. Stemmen op je favoriet kan trouwens ook.

Carnavalswinkels in en rondom Tilburg

Wordt het tijd voor een nieuw pèkske dees jaor? Dan kun je natuurlijk zelf aan de slag om met je vriendengroep een pak op maat te maken. Ben je niet zo creatief en handig? Bekijk dan eens in welke carnavalswinkels in en rondom Tilburg jij een carnavalsoutfit kunt scoren.

De bouwhal

Jaarlijks wordt een groot deel van de carnavalswagens tijdens D’n Opstoet gemaakt in de bouwhal. Diverse verenigingen werken hier druk aan hun grote wagen. In de bouwhal vind je trouwens ook het museum van het Openbaar Carnaval in Kruikenstad, een educatief centrum waar kinderen geleerd wordt wat carnaval is en het kantoor van Carnavalsstichting Tilburg. Je vind de bouwhal aan de Ledeboerstraat 5. Bezoekers zijn welkom aan de Jules de Beerstraat 6.

Oranje-groen

Als je als echte Kruik of Kruikin gaat carnavallen, ga je natuurlijk in het oranje-groen. Een officiële sjaal in die kleuren mag dan eigenlijk niet ontbreken. Je kunt deze Kruikenstad sjaal hier bestellen. Twee weken voor carnaval kun je deze ook kopen bij Café Babbus, Café Bolle, Café Bolle, Café Boulevard, Café Brandpunt, Café de Boekanier, Café Karel, Café Slagroom, Café Stoffel, Café van Horen Zeggen, Café Vaticaan, Foto Jans, Mitra Peek, T-Drinks en Damesmode Van Baast.

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!

Reageer op dit bericht