Nieuws

kaapstad 2021
Let op! Dit artikel is al 77 dagen oud en wellicht niet meer relevant

City hacks, art take-overs en meer: Tilburgse binnenstad wordt dit weekend ‘gekaapt’ door kunstenaars

Je hoeft de stadsgrenzen deze zomer niet te verlaten om te genieten van een vakantiegevoel. Ook niet als je doorgaans vaak naar verre oorden reist om prachtige kunst te bewonderen. Dat kan namelijk ook in ons eigen Tilburg dit weekend. Van vrijdag 13 augustus tot en met 15 augustus wordt de binnenstad namelijk ‘gekaapt’ door kunstenaars. En dus kun je genieten van city hacks, art take-overs en veel meer. Lees snel verder. 

Het is niet de eerste keer dat Kaapstad wordt georganiseerd in de Tilburgse binnenstad. Andere jaren konden we ook al genieten van prachtige kunstwerken, voorstellingen en performances in het straatbeeld van het centrum. Kaapstad is ook dit jaar weer gratis te bezoeken.

Programma Kaapstad 2021

Tijdens Kaapstad maken kunstenaars op een creatieve manier gebruik van de stad, de mensen en de objecten. Het doel van Kaapstad is om de bezoekers met charme en humor te verwonderen. Benieuwd naar het programma? Je vindt het volledige programma op de website. Hier kun je ook het blokkenschema met aanvangstijden vinden.

Een kleine greep uit het aanbod: zo wordt er op het Pieter Vreedeplein een kunstwerk geplaatst met 169 skippyballen. Kunstenaar Bouke Bruins nodigt iedereen uit om hier lekker te spelen. In de Frederikstraat wordt een reusachtig, ruimtelijk, kleurrijk en synthetisch sculptuur geplaatst om doorheen te lopen. Hier wordt zonlicht omgezet in geluid. Want wat als je kleuren kon horen? Maar dat is nog lang niet alles. Zo wordt op het Stadhuisplein een surrealistische spiegelkubusbalk-constructie geplaatst.

Meer informatie

Wil je meer weten over Kaapstad 2021? Bekijk dan vooral de website. Voor alle actuele updates kun je het beste de Facebook en Instagram van Kaapstad in de gaten houden (en volgen uiteraard).

Benieuwd naar beelden van een eerdere editie van Kaapstad? Bekijk het hier.