Nieuws

cubics
Let op! Dit artikel is al 1603 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Cubics verkozen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’ juli

Cubics is door gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot ‘Tilburgs bedrijf van de maand’. Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. Het bedrijf sleept de prijs in de wacht door haar methode van werken en de maatschappelijke betrokkenheid bij initiatieven in de stad.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan Cubics op woensdag 12 juli. Erik de Ridder: “Een jaar geleden werd HAVL Kantoor en ICT officieel Cubics innovatieve IT & inspirerende interieurs. Het toont lef om zo’n gevestigde naam te veranderen. Het toont nog meer lef om de manier van werken compleet om te gooien. Dat lef heeft Ard getoond. Chapeau! Gezonde en gemotiveerde mensen zijn het allerbelangrijkste in je bedrijf en dat heeft hij heel goed gezien.”

Zelf doen      

Ard Smulders, directeur/eigenaar van Cubics: “Het roer moest om, de wereld verandert.  De waarde van je bedrijf hangt steeds meer af van de cultuur – dus van de mensen – in plaats van het product of de dienst.” Inmiddels werkt iedere medewerker als ondernemer en functioneert in zelfsturend teams. Er is geen management en alle teamleden werken vanuit hun eigen betrok­kenheid en verantwoordelijkheid. Ard Smulders: “Het gevolg? Een betere balans tussen werk en privé, uitstekende werksfeer, zeer gemotiveerde en betrokken mensen en tevreden klanten.”

Het goede voorbeeld

Een verandering van cultuur omvat meer dan betere resultaten. “Je wilt je steentje bijdragen aan een betere wereld, ook buiten kantoor.” Medewerkers werken in een energiezuinig kantoorgebouw en verplaatsen zich in hybride auto’s. Zij helpen en stimuleren hun relaties om hetzelfde te doen. Daarnaast is Cubics maatschappelijk betrokken: Cubics is o.a. sponsor van Tilburg Trappers, Willem II en Festival van het Levenslied en zet zich in voor goede doelen zoals inloophuis Midden Brabant en het Ronald McDonaldhuis.

Ontmanagen

“Met Het nieuwe Werken als vertrekpunt voor de aansturing van mijn organisatie, ‘ontmanage’ ik mezelf,” aldus Ard Smulders. “Sturing komt in hedendaagse organisaties allang niet meer van de directie alleen. De stenen zijn niet meer het fundament, dat zijn de mensen zelf. Dus niet bezig zijn met regels, maar met passies, uitdagingen en het benutten van kwaliteiten. Dat doen we hier gelukkig elke dag,” besluit Ard.

Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars: www.makeitintilburg.nl/bedrijf-van-de-maand

Reageer op dit bericht