Nieuws

Let op! Dit artikel is al 265 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De bibliotheken in Tilburg helpen ook dit jaar bij belastingaangifte

Sinds 1 maart kunnen Nederlanders weer digitaal belastingaangifte doen. Dit kan soms lastig zijn. Belastingexpert Marietrees Broeren helpt ook dit jaar weer graag. Daarom kunnen mensen voor invulhulp en advies bij hun particuliere aangifte een afspraak maken bij het belastingspreekuur in de bibliotheek vestigingen: LocHal, Wagnerplein, Udenhout, Oisterwijk en Heyhoef.

Hopelijk kan het spreekuur gewoon in de Bibliotheek doorgaan, zo niet dan wordt de afspraak verzet of de hulp telefonisch/digitaal aangeboden. Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig en hulp is gratis.

“Ik leer stapje voor stapje de aangifte zelf in te vullen”

Jongeren met een bijbaan. Ouderen die juist niet meer hoeven te werken. Mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Vigen Arakelian kreeg vorig jaar voor het eerst hulp bij het invullen van de belastingaangifte: “Ik ben best handig met de computer. Maar bij het digitaal invullen van mijn belastingaangifte kan ik wel wat hulp gebruiken. Ik ben altijd bang dat ik een foutje maak. Daarom geeft het mij rust om dit samen met een belastingexpert te doen. Door de aangifte van A tot Z door te lopen leer ik stapje voor stapje de belastingaangifte zelf in te vullen. Daardoor groeit ook het zelfvertrouwen.” Maar ook mensen die digitaal aangifte doen gewoon lastig vinden kunnen terecht bij het belastingspreekuur in de Bibliotheek.

Belastingspreekuren en aanmelden

Voor hulp en advies bij de particuliere aangifte kunnen geïnteresseerden terecht bij belastingspreekuren in de Tilburgse bibliotheken:

• Bibliotheek LocHal: woensdag 31 maart 12:00 – 17.00 uur en zaterdag 1 mei 12.30 – 16.00 uur;
• Bibliotheek Heyhoef: woensdag 21 april 15.00 – 17.00 uur;
• Bibliotheek Udenhout: zaterdag 1 mei 9.00 – 11.30 uur;
• Bibliotheek Wagnerplein: donderdag 8 april 10.00 – 15.00 uur;
• Bibliotheek Berkel-Enschot: woensdag 21 april 11.00 – 14.00 uur.

Om zeker te zijn van hulp door een belastingexpert is het noodzakelijk om een afspraak te maken. Stuur een mail naar Tessa Persijn: tessapersijn@bibliotheekmb.nl of bel op maandag, woensdag of donderdag naar 013 – 464 8577.

Graag motiveert Vigen ook anderen: “Leer door vragen te stellen, blijf zoeken naar antwoorden en vraag hulp bijvoorbeeld bij het doen van belastingaangifte.”

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij deze samenwerking gratis computercursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Ook organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in Bibliotheken mogelijk.

Meer info?

Meer weten over het belastingspreekuur in de buurt? Kijk op deze website voor meer informatie.