Nieuws

europa in
Let op! Dit artikel is al 53 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De kogel is door de kerk: Willem II gaat definitief Europa in

Na een lange tijd vol onzekerheden is het dan eindelijk definitief: Willem II gaat Europa in. FC Utrecht staakt het procederen, waardoor het zeker is dat de KNVB Willem II inschrijft voor de voorronde van de Europa League. Willem II komt op donderdag 17 september in actie in de tweede voorronde van de UEFA Europa League. De UEFA heeft besloten dat over één duel wordt besloten welke ploeg doorgaat naar de derde kwalificatieronde. 

De Europese voetbalbond bevestigde woensdag dat de handelswijze van de KNVB om Willem II het Europese ticket toe te wijzen, naar de richtlijnen van de UEFA is. De loting voor de tweede voorronde is in augustus. Na eventuele winst in die ronde wordt de derde voorronde gespeeld op donderdag 24 september.

Start voorbereiding

Willem II start de voorbereiding op het nieuwe seizoen op maandag 27 juli. Als gevolg van de corona-maatregelen is die training besloten. Naar verwachting begint het nieuwe seizoen in het weekend van 12 en 13 september.

Met of zonder publiek?

Het is nog niet bekend of Willem II de eerste Europese wedstrijd met publiek kan spelen. Dit is afhankelijk van de loting en of de Tricolores dan uit of thuis spelen. Daarin worden de lokale regels nageleefd. Uit de loting in augustus moet dus blijken of Willem II in eigen huis of elders in Europa een wedstrijd afwerkt.

Directeur Martin van Geel liet eerder aan het Brabants Dagblad weten niet uit te sluiten dat Willem II in september met publiek speelt.

Seizoenkaart bestellen

Overigens is het vanaf nu ook voor iedereen mogelijk om je seizoenkaart voor komend seizoen te bestellen. Dat kan via de website van Willem II. Zo’n 7700 supporters gingen je voor. Mochten er wedstrijden zonder publiek worden gespeeld, word je uiteraard gecompenseerd.