Nieuws

vrijheidspark-tilburg
Let op! Dit artikel is al 897 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dodenherdenking in Tilburg krijgt nieuwe vorm en plaats

Dodenherdenking is dit jaar voor het eerst in het Vrijheidspark in Tilburg. Het is dit jaar ook voor het eerst dat verschillende organisaties die oorlogsslachtoffers herdenken dat samen doen op 4 mei. Voorheen waren er meerdere herdenkingen, op verschillende momenten en op diverse locaties. De organisaties hebben samen gezocht naar een nieuwe manier van herdenken. 

Ze wilden een plek met voldoende ruimte en een serene sfeer, zonder geluidsoverlast. De tuin bij het Factorium (Vrijheidspark) heeft die eigenschappen. Hij is bovendien op loopafstand van het stadhuis en de Heikese Kerk.

Ceremonie in Heikesekerk en Vrijheidspark

Iedereen is welkom om de ceremonie bij te wonen. Die bestaat uit 2 delen. Om 19:00 uur in de Heikesekerk en om 20:00 uur in het Vrijheidspark. De ceremonie in het park start met 2 minuten stilte om 20:00 uur, tegelijk met de landelijke herdenking. De gemeente vraagt iedereen in de directe omgeving om de stilte te respecteren.

De ceremonie in de Heikesekerk bestaat uit een welkomstwoord door Philip Eijlander, een gedicht van junior stadsdichter Jim van Bergen, meerdere muzikale bijdragen en een slotwoord door burgemeester Peter Noordanus. Om 20:00 uur volgt twee minuten stilte waarna gedichten van Nina de Brouwer en Bo van Turnhout volgen. Om 20:10 uur worden er kransen en bloemen gelegd.

Monumenten Vrijheidspark

Monumenten in het Vrijheidspark:

 

Reageer op dit bericht