Drijf in filmavond in de Piushaven: Eldorado

Het zijn niet zulke zwoele zomeravonden als vorig jaar in augustus, maar met een dikke trui aan is het ook tof om film te kijken aan het water. Als het maar niet regent!

Bij de eerste film op 15 augustus is het droog gebleven. Dat blijft het de andere 2 vrijdagen hopelijk ook. Dobberend in een bootje of kijkend vanaf de kade zie je deze zomer inspirerende films van onze Zuiderburen. Op vakantie om de hoek, topfilms uit België. Kijken vanaf de kade en middenpier is gratis. Een zitplaats in een bootje huren is mogelijk, wel vooraf reserveren en betalen bij Ontdek Tilburg.

De Drijf Ins worden georganiseerd door Piushaven Levend Podium en mede mogelijk gemaakt door: de gemeente Tilburg, Cinecitta, Solar Cinema, Tilburg te Water, Ontdek Tilburg, Shinzo , Doncurado en Wet Sports.

Prijzen
Kijken vanaf de oever en kade met eigen zitplaats is gratis. Huur een zitplaats in een bootje voor €9,50 p.p. Eigen drankje meenemen. Dit kan via e:reservering@ontdektilburg.nl of t:013-7009704

Of neem zelf een rubberbootje, kano of leuk drijvend object mee!

Drijf-In-filmavond

Eldorado

Vrijdag 22 augustus om 22.00 uur kun je kijken naar Eldorado, regie door Bouli Lanners. In deze absurdistisch-tragische roadmovie geeft Yvan de door hem betrapte inbreker Elie een lift dwars door surreëel Wallonië. De reizigers groeien onderweg naar elkaar toe. Maar de hilarisch-absurde sfeer maakt geleidelijk plaats voor melancholie en berusting: de tijd valt niet terug te draaien, mensen laten zich niet redden en vriendschap gaat maar tot zover. Zoals elke zoektocht naar het mythische Eldorado eindigt deze reis in teleurstelling. Eldorado is in zijn bescheiden en bedrieglijke eenvoud bijna perfect: een bitterzoet sprookje. 85 min.

Let op: bij aanhoudende regen en/of harde windstoten gaat de filmavond niet door. Dit wordt dan vermeld op www.piushaven.nl en facebook.