Nieuws

redhead days
Let op! Dit artikel is al 186 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eerste Redhead Days Festival in Tilburg groot succes

De 14e editie van het Redhead Days festival was ondanks de hitte een groot succes. De eerste Tilburgse editie trok naar schatting zo’n 25.000 bezoekers, waaronder ongeveer 4000 roodharigen uit zo’n 65 landen. Tijdens het weekend waren de Tilburgse hotels volgeboekt. Ook de stadscamping in het Spoorpark zat helemaal vol. Hoogtepunten van deze editie waren het rood uitlichten van enkele gebouwen, onderzoek van Eenvandaag onder roodharigen, de grote fotoshoot met ruim 1000 roodharigen in de Interpolistuin en een volgeboekte bakworkshop door heel Holland finalist Cas Wolters.

Zo’n 1000 roodharigen stonden afgelopen zondag een half uur geduldig in de hitte voor de grote groepsfoto. De foto is traditiegetrouw het hoogtepunt van het festival. De beelden gaan via sociale media en de internationale pers de hele wereld over. De NOS zond de beelden uit in het 20.00 uur journaal. Dit jaar werden er voor het eerst ook 360 graden foto’s en filmpjes gemaakt. 

Intensieve editie

Vol trots kijkt festivaldirecteur Bart Rouwenhorst terug op deze 14e editie. “Dit was voor onze organisatie een extra spannende, maar ook erg intensieve editie. Intensief omdat we in een nieuwe stad onze weg moesten vinden. Maar ook spannend omdat de duizenden vaste bezoekers die inmiddels thuis waren in Breda ook voor een nieuwe stad moesten kiezen. Als organisatie zijn we echt warm onthaald door de gemeente, de ondernemers en inwoners. En we hebben inmiddels ook nieuwe Tilburgse vrijwilligers. Ook daar zijn we blij mee, want zonder vrijwilligers zo’n internationaal evenement organiseren is onbegonnen werk. Uit de vele reacties van onze bezoekers tijdens dit weekend concluderen we dat Tilburg ook voor hen als een warm bad voelt. Ik begreep vanmiddag dat er alweer hotelkamers voor volgend jaar zijn geboekt”.

Bart Rouwenhorst onthulde afgelopen zondag bij de officiële opening met wethouder Marcelle Hendricks de festivaldatum voor 2020; 28, 29 en 30 augustus. Onder voorbehoud van een goedgekeurde evenementenvergunning door de gemeente Tilburg. De 15e editie belooft vanwege het jubileum een extra bijzonder festival te worden. Bart Rouwenhorst: ”We vragen ieder jaar aan onze bezoekers wat er volgend jaar zeker niet mag ontbreken. We gaan ons best doen om de beste ideeën te gaan realiseren, samen met Tilburg en haar inwoners”.  

Check hier ook de foto’s van het openingsfeest in 013.

Reageer op dit bericht