Nieuws

de wagon
Let op! Dit artikel is al 515 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Eetbar de Wagon opent medio april haar deuren

Sander Overweg (28) trekt wederom de ruige schoenen aan. Samen met chef-kok Nik Tonglet (27) breidt hij het succesvolle restaurant De Houtloods uit met een broertje genaamd: De Wagon. De Wagon belooft eveneens een hotspot voor foodlovers te worden. Of zoals de mannen het zelf omschrijven: “Een eetcafe voor foodlovers”.

De eetbar betrekt de oude wagons die eerder werden geplaatst op het Houtloodsterrein. De nieuwe locatie vergt een ander concept dat in het verlengde ligt van De Houtloods. Waar de gerechten van De Houtloods vaak bestaan uit minstens acht elementen worden er bij De Wagon gastronomische creatieve gerechten geserveerd met een passende efficiëntie. “Met De Wagon willen we creatieve, toegankelijke gerechten serveren die vriendelijk zijn voor je portemonnee. We willen creativiteit terugbrengen in het lagere horecasegment”.

Eetbar concept

“In het buitenland zien we veel creatieve horecazaken in het lagere segment. In Nederland zijn de eetcafés de laatste jaren ondergeschoven kindjes geworden waar de kaart vaak niet verder reikt dan hamburgers en kipsaté”. Bijzonder, zo vindt Nik Tonglet, gezien we ons allemaal online massaal laten inspireren door foodies en foodblogs. “In de thuiskeukens staat creativiteit juist de laatste jaren hoog in het vaandel. Juist in deze ontwikkeling zien we de uitdaging”. Met De Wagon willen de heren de gasten creatief inspireren, dit middels een tegendraads assortiment. Het nieuwe concept gaat hand in hand met het huidige concept van De Houtloods. Ze zien de nieuwe stap dan ook als een logische uitbreiding op het bestaande en gevestigde concept.

Renovatie treinstellen

Sinds begin februari is de renovatie van de twee oude wagons van start gegaan. De oude treinstellen, beide daterend uit de vorige eeuw, hebben jaren gediend als wagon op het spoor maar zijn inmiddels afgeschreven. Op het Houtloodsterrein worden de treinstellen momenteel nieuw leven ingeblazen. In de wagon komt een open keuken zodat gasten een brutale blik in de pannen kunnen werpen. Overweg: “De transparantie van De Houtloods is een vitaal onderdeel van mijn visie op ondernemen, iets wat zeker ook moest worden doorgevoerd in ons broertje”. Eén van de treinstellen dient als werkplek voor Magneds, het bureau voor online sales- en loyaliteitsoplossingen. Magneds is bekend van onder meer Heineken Biertegoed en Eurosparen en werkt nu al naast het restaurant in het kantoorgedeelte van de Houtloods. Magneds krijgt er met het treinstel een bijzondere ruimte bij. 

De Wagon

De Wagon opent medio april haar deuren en is zes dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner. Binnen is De Wagon voorzien van 35 zitplekken en het terras, geplaatst op een speciaal door Bedaux De Brouwer architecten ontworpen perron, is voorzien van 50 comfortabele zitplekken.

Reageer op dit bericht